Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubice a.s. testuje ekologické minibusy

19.02.2014 15:11

Dopravní podnik města Pardubice a.s. testuje ekologické minibusy

V týdnu od 10. do 14. 3. 2014 proběhne v Pardubicích zkušební provoz dvou ekologických minibusů ROŠERO, které si dopravní podnik zapůjčil z důvodu testování jejich využitelnosti v městském provozu od zlínské firmy ZLINER.

První z vozů je na elektrický pohon, druhý na stlačený zemní plyn CNG. Tyto vozy jsou postavené na podvozku Iveco. Obsaditelnost je 19 míst na sezení a 10 míst k stání + 1 místo pro invalidní vozík. Avizovaná dojezdová vzdálenost je u vozu na el. pohon 170 km, u vozu na CNG cca 500 km.

Oba minibusy budou od úterý 11. 3. do pátku 14. 3. k dispozici cestujícím na pravidelných linkách ve vloženém pořadí. Jízdy jsou bezplatné. Jízdní řád je zveřejněn na stránkách www.dpmp.cz.

„Během testovacího provozu chceme v co největší míře vyzkoušet provozní vlastnosti jako jsou spotřeba a dojezd v reálném provozu. Zároveň nás zajímá i reakce cestujících. Pokud se  vozy osvědčí, bylo by možné je zařadit například na linky směřující především do příměstských oblastí,“ říká Ing. Tomáš Pelikán, ředitel pardubického dopravního podniku.

Jitka Malinská
DPMP a.s.

Jízdní řád je možno stáhnout zde.

Stáhnout tiskovou zprávu (0.04 MB)

Rekonstrukce zastávky Průmyslová

07. 10. 2019

Od 14.10. do 29.11.2019 bude prováděna kompletní rekonstrukce zastávky Průmyslová ve směru do Pardubiček.
Zastávka bude přemístěna na chodník cca 50 m proti směru jízdy a bude osazena přenosným označníkem.

Doprava na 129. Velkou pardubickou

06. 10. 2019

Dne  13.10.2019  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

● Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubice a.s. testuje...