Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubic testuje další elektrobus - tentokrát Škoda

19.02.2014 15:11

Dopravní podnik města Pardubic testuje další elektrobus  - tentokrát Škoda

V Pardubicích proběhne od 31. března zkušební provoz dalšího ekologického elektrobusu a to značky Škoda. Dopravní podnik tak pokračuje v sérii testování autobusů na alternativní pohon. Na podzim loňského roku to byl elektrobus zapůjčený z dopravního podniku ve Vídni, začátkem března pak minibusy s pohonem na zemní plyn a na elektrický pohon. Všechny tyto vozy byly zatím s menší obsaditelností a s využitím hlavně na linkách do příměstských oblastí. Elektrobus Škoda je ale plnohodnotným partnerem standardnímu vozu MHD, obsaditelnost 82 cestujících ho předurčuje k nasazení na běžné linky ve městě.

„Jak se bude chovat v provozu, zda avizovaná dojezdová vzdálenost na plné nabití – 170 km bude odpovídat skutečnosti, to se dozvíme až přímo v reálném provozu,“ říká Ing. Tomáš Pelikán, ředitel DPMP a.s. Elektrobus bude od 31. března do 3. dubna nasazen na vybraných linkách. Jízda v tomto voze není zpoplatněna.

„V případě, že se vozidlo osvědčí, budeme usilovat o získání prostředků na podporu ekologizace vozového parku, a tím ještě více podpoříme ekologii v hromadné dopravě. K více než 50 trolejbusům, 20 autobusům na zemní plyn by tak dopravní podnik mohl do pěti let provozovat přibližně deset takových elektrobusů a zvýšit poměr ekologických vozidel provozovaných na území města na více než 60%,“ dodává Ing. Tomáš Pelikán.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

Stáhnout tiskovou zprávu (0.04 MB)

Uzavírka části Gorkého ulice

18. 02. 2020

v termínu od 2.3. do 29.3.2020 bude uzavřena Gorkého ul. od okružní křižovatky s ul. Čs. armády po náměstí Dukelských hrdinů.
Spoje linky č. 6 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Jilemnického ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Jilemnického. Výchozí zastávka Dukla, náměstí bude přemístěna na protější stranu komunikace do zálivu před pekárnu Hrubý.
Spoje linky č. 10 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Teplého ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Teplého.
Zastávka Dukla, u náměstí nebude v obou směrech po dobu uzavírky obsluhována!

Částečná uzavírka Dělnické ulice

04. 02. 2020

z důvodu jednosměrné uzavírky Dělnické ul. budou všechny spoje linky č. 12 ve směru do Pardubic od 17.2. do 17.5.2020 vedeny odklonem Průmyslovou ul. a obslouží zastávku Černá za Bory, pošta jako náhradní za zastávky Černá za Bory, Dělnická a Černá za Bory, mlékárny.
Spoje ve směru do Černé za Bory budou vedeny po své trase a obslouží stávající zastávky.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubic testuje další...