Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubic testuje další elektrobus - tentokrát Škoda

19.02.2014 15:11

Dopravní podnik města Pardubic testuje další elektrobus  - tentokrát Škoda

V Pardubicích proběhne od 31. března zkušební provoz dalšího ekologického elektrobusu a to značky Škoda. Dopravní podnik tak pokračuje v sérii testování autobusů na alternativní pohon. Na podzim loňského roku to byl elektrobus zapůjčený z dopravního podniku ve Vídni, začátkem března pak minibusy s pohonem na zemní plyn a na elektrický pohon. Všechny tyto vozy byly zatím s menší obsaditelností a s využitím hlavně na linkách do příměstských oblastí. Elektrobus Škoda je ale plnohodnotným partnerem standardnímu vozu MHD, obsaditelnost 82 cestujících ho předurčuje k nasazení na běžné linky ve městě.

„Jak se bude chovat v provozu, zda avizovaná dojezdová vzdálenost na plné nabití – 170 km bude odpovídat skutečnosti, to se dozvíme až přímo v reálném provozu,“ říká Ing. Tomáš Pelikán, ředitel DPMP a.s. Elektrobus bude od 31. března do 3. dubna nasazen na vybraných linkách. Jízda v tomto voze není zpoplatněna.

„V případě, že se vozidlo osvědčí, budeme usilovat o získání prostředků na podporu ekologizace vozového parku, a tím ještě více podpoříme ekologii v hromadné dopravě. K více než 50 trolejbusům, 20 autobusům na zemní plyn by tak dopravní podnik mohl do pěti let provozovat přibližně deset takových elektrobusů a zvýšit poměr ekologických vozidel provozovaných na území města na více než 60%,“ dodává Ing. Tomáš Pelikán.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

Stáhnout tiskovou zprávu (0.04 MB)

Rekonstrukce zastávky Průmyslová

07. 10. 2019

Od 14.10. do 29.11.2019 bude prováděna kompletní rekonstrukce zastávky Průmyslová ve směru do Pardubiček.
Zastávka bude přemístěna na chodník cca 50 m proti směru jízdy a bude osazena přenosným označníkem.

Doprava na 129. Velkou pardubickou

06. 10. 2019

Dne  13.10.2019  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

● Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Tisková zpráva - Dopravní podnik města Pardubic testuje další...