Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně nechyběl adrenalin!

23.06.2014 15:35

V Pardubicích 23. června 2014

Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně nechyběl adrenalin!

V sobotu dopoledne Dopravní podnik města Pardubice nainstaloval na Masarykově náměstí nové informační panely.

Kolos o hmotnosti téměř půl tuny a velikosti 2,3 x 2,5 m na místo dopravil speciální nákladní automobil s hydraulickou rukou. Pak už to byl přímo koncert montérů a techniků z dopravního podniku. Na připravenou konstrukci ve výšce 3m panely dosedly dokonale přesně. Po osazení desek a jejich mechanickém zajištění a zapojení datových i silových kabelů pro napájení informačních tabulí, nastoupili programátoři. I když byl program již několik týdnů předem testován, až na místě se ukázalo, že důkladná příprava se vyplatila.

Odjezdový panel se svými 130 tisíci světelnými body je součástí informačního systému vozidel hromadné dopravy pro zobrazování zpráv o linkách, jejich cílových zastávkách, časech odjezdů a nástupištích, jako i o jejich změnách (zpoždění, upozornění na změnu standardního nástupiště apod.). Nedílnou součástí informačního pole je zobrazení přesného času. O jiných důležitých skutečnostech směrem k cestujícím je možné informovat také graficky zobrazením obrazových informací nebo jejich sekvencí. Panely tedy umožňují zobrazovat statický nebo pohyblivý text i obrazy. Dodavatelem je společnost Bustec.

Je to praktický dárek pro naše cestující. Věříme, že jim tak usnadníme orientaci v aktuálních odjezdech jednotlivých spojů MHD na v současnosti nejvíce frekventovaném místě v Pardubicích. Denně přes Masarykovo náměstí projíždí více než 1780 spojů.

V těchto dnech systém dolaďujeme a nastavujeme tak, aby informace byly maximálně přesné, říká ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

Rozšíření dopravy od 25.05.2020

22. 05. 2020

v návaznosti na obnovení školní docházky pro 1. stupeň základních škol budou od pondělí 25. května opět provozovány následující spoje:

linka 18: Dražkovice 07:08 – Rybitví,stavební škola 07:39
linka 18: Rybitví,stavební škola 07:41 – Hlavní nádraží 08:00
linka 24: Hlavní nádraží 06:39 – Čepí,,prodejna 07:03 (dosud jezdil jen do Starého Mateřova)
linka 24: Čepí,,prodejna 07:07 – Hlavní nádraží 07:31
linka 29: Letiště 07:20 – Gorkého 07:41
linka 29: Ulice Svobody 14:00 – Letiště 14:17

Doprava na všech linkách zůstává v pracovní dny i nadále organizována dle prostředního (žlutého) sloupce jízdních řádů, a to až do 30. června. Od 1. července přecházíme na letní prázdninový provoz.

Změny v cestování MHD od 11.05.2020

05. 05. 2020

od pondělí 11. května se navracíme k těmto přepravním standardům:
•         nástup předními dveřmi po 20. hodině
•         možnost zakoupení jízdenky u řidiče
Zároveň s tím bude možné obsazovat všechna sedadla ve vozidle kromě předních (ta budou znepřístupněna páskou). Pro všechny cestující pak i nadále setrvává povinnost mít během přepravy zakrytá ústa a nos.
Jízdní řády zůstávají beze změny.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně...