Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně nechyběl adrenalin!

23.06.2014 15:35

V Pardubicích 23. června 2014

Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně nechyběl adrenalin!

V sobotu dopoledne Dopravní podnik města Pardubice nainstaloval na Masarykově náměstí nové informační panely.

Kolos o hmotnosti téměř půl tuny a velikosti 2,3 x 2,5 m na místo dopravil speciální nákladní automobil s hydraulickou rukou. Pak už to byl přímo koncert montérů a techniků z dopravního podniku. Na připravenou konstrukci ve výšce 3m panely dosedly dokonale přesně. Po osazení desek a jejich mechanickém zajištění a zapojení datových i silových kabelů pro napájení informačních tabulí, nastoupili programátoři. I když byl program již několik týdnů předem testován, až na místě se ukázalo, že důkladná příprava se vyplatila.

Odjezdový panel se svými 130 tisíci světelnými body je součástí informačního systému vozidel hromadné dopravy pro zobrazování zpráv o linkách, jejich cílových zastávkách, časech odjezdů a nástupištích, jako i o jejich změnách (zpoždění, upozornění na změnu standardního nástupiště apod.). Nedílnou součástí informačního pole je zobrazení přesného času. O jiných důležitých skutečnostech směrem k cestujícím je možné informovat také graficky zobrazením obrazových informací nebo jejich sekvencí. Panely tedy umožňují zobrazovat statický nebo pohyblivý text i obrazy. Dodavatelem je společnost Bustec.

Je to praktický dárek pro naše cestující. Věříme, že jim tak usnadníme orientaci v aktuálních odjezdech jednotlivých spojů MHD na v současnosti nejvíce frekventovaném místě v Pardubicích. Denně přes Masarykovo náměstí projíždí více než 1780 spojů.

V těchto dnech systém dolaďujeme a nastavujeme tak, aby informace byly maximálně přesné, říká ředitel dopravního podniku Tomáš Pelikán.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

Rekonstrukce zastávky Průmyslová

07. 10. 2019

Od 14.10. do 29.11.2019 bude prováděna kompletní rekonstrukce zastávky Průmyslová ve směru do Pardubiček.
Zastávka bude přemístěna na chodník cca 50 m proti směru jízdy a bude osazena přenosným označníkem.

Doprava na 129. Velkou pardubickou

06. 10. 2019

Dne  13.10.2019  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

● Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Při instalaci světelné tabule na Masarykově náměstí rozhodně...