Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!

30.01.2015 13:49

V Pardubicích 30. ledna 2015

Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!

Před necelým rokem, 1. března 2014, se historické trolejbusy loučily spanilou jízdou s třídou Míru, aby se v lednu 2015 vrátily a mohl být zahájen zkušební provoz na nově zrekonstruované vozovce.

Ve dnech 29. a 30. ledna 2015 byly postupně prováděny napěťové a pak jízdní zkoušky nového trolejového vedení na třídě Míru a ve Sladkovského ulici. Ve čtvrtek bylo prokázáno, že izolační stavy celé sítě jsou v pořádku. V pátek vyjely na nově upravenou jízdní dráhu dva trolejbusy, které budou standardně na linkách po tř. Míru jezdit. S 12-ti metrovým trolejbusem Škoda 21Tr a 15m Škoda 28Tr se odzkoušelo nejen projíždění oblouků u OD Magnum a na křižovatce Sladkovského, ale i vzájemné potkávání vozidel. Sběrače těchto trolejbusů prověřily všechny trolejové stopy, a to i na úseku ke Grandu, kam se muselo zacouvat. Po provedení drobných úprav na místě bylo vedení uznáno schopným k provozu, i když je ještě čeká plánované dokončení některých nedodělků, jako např. trvalé propojení s okolními tratěmi, demontáž provizorní visuté kabelové trasy k Sukově třídě, demontáž starých domovních závěsů a různé další kosmetické úpravy. Vzhledem k termínu dokončení celé stavby, do kterého zbývá ještě celý měsíc, budou tyto úpravy včas hotové a během měsíce února proběhnou další testovací a zkušební jízdy.

Jitka Malinská
DPMP a.s.

Kolony ve Starých Čívicích

17. 09. 2019

Z důvodů stavebních prací na silnici I/2 ve Starých Čívicích dochází a do 27.9. bude docházet k nepravidelnostem v provozu linek 14, 23, 25. Vzhledem k počtu spojů zasažených zpožděním v kolonách může docházet k přenášení zpoždění i na další linky, na které autobusy přejíždějí. Bohužel nejsme především ve špičkách pracovních dnů schopni z kapacitních důvodů nahradit všechny zpožděné spoje. Děkujeme za pochopení.

Náhradní konečná zastávka v obci Veská

10. 09. 2019

Z důvodu rekonstrukce silnice v obci Veská od 16.9.2019 obslouží spoje linky č. 28 ve směru do Veské zastávku Dašice, Zminný na protější straně vozovky na zastávce cizího dopravce a dále pokračují po objízdné trase na náhradní konečnou zastávku ve Vesce před křižovatkou u Dětského centra. Ve směru do Pardubic pojedou spoje z této náhradní zastávky po pravidelné trase.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!