Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!

30.01.2015 13:49

V Pardubicích 30. ledna 2015

Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!

Před necelým rokem, 1. března 2014, se historické trolejbusy loučily spanilou jízdou s třídou Míru, aby se v lednu 2015 vrátily a mohl být zahájen zkušební provoz na nově zrekonstruované vozovce.

Ve dnech 29. a 30. ledna 2015 byly postupně prováděny napěťové a pak jízdní zkoušky nového trolejového vedení na třídě Míru a ve Sladkovského ulici. Ve čtvrtek bylo prokázáno, že izolační stavy celé sítě jsou v pořádku. V pátek vyjely na nově upravenou jízdní dráhu dva trolejbusy, které budou standardně na linkách po tř. Míru jezdit. S 12-ti metrovým trolejbusem Škoda 21Tr a 15m Škoda 28Tr se odzkoušelo nejen projíždění oblouků u OD Magnum a na křižovatce Sladkovského, ale i vzájemné potkávání vozidel. Sběrače těchto trolejbusů prověřily všechny trolejové stopy, a to i na úseku ke Grandu, kam se muselo zacouvat. Po provedení drobných úprav na místě bylo vedení uznáno schopným k provozu, i když je ještě čeká plánované dokončení některých nedodělků, jako např. trvalé propojení s okolními tratěmi, demontáž provizorní visuté kabelové trasy k Sukově třídě, demontáž starých domovních závěsů a různé další kosmetické úpravy. Vzhledem k termínu dokončení celé stavby, do kterého zbývá ještě celý měsíc, budou tyto úpravy včas hotové a během měsíce února proběhnou další testovací a zkušební jízdy.

Jitka Malinská
DPMP a.s.

Uzavírka části Gorkého ulice

18. 02. 2020

v termínu od 2.3. do 29.3.2020 bude uzavřena Gorkého ul. od okružní křižovatky s ul. Čs. armády po náměstí Dukelských hrdinů.
Spoje linky č. 6 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Jilemnického ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Jilemnického. Výchozí zastávka Dukla, náměstí bude přemístěna na protější stranu komunikace do zálivu před pekárnu Hrubý.
Spoje linky č. 10 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Teplého ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Teplého.
Zastávka Dukla, u náměstí nebude v obou směrech po dobu uzavírky obsluhována!

Částečná uzavírka Dělnické ulice

04. 02. 2020

z důvodu jednosměrné uzavírky Dělnické ul. budou všechny spoje linky č. 12 ve směru do Pardubic od 17.2. do 17.5.2020 vedeny odklonem Průmyslovou ul. a obslouží zastávku Černá za Bory, pošta jako náhradní za zastávky Černá za Bory, Dělnická a Černá za Bory, mlékárny.
Spoje ve směru do Černé za Bory budou vedeny po své trase a obslouží stávající zastávky.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Trolejbusy po necelém roce opět na tř. Míru!