Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

09.11.2015 11:19

Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

Dopravní podnik města Pardubic realizuje od července letošního roku rozsáhlý projekt na optimalizaci MHD na území města Pardubic a přilehlém okolí.

Hlavním cílem projektu je posouzení současného stavu MHD a návrh řešení, které bude vycházet ze zjištění zatížení stávající sítě MHD, zjištění přepravní poptávky cestujících včetně směrových vztahů, analýzy koordinace jednotlivých linek a návaznosti s ostatními dopravci.

Na základě těchto zjištění bude navržena optimalizace sítě MHD zahrnující komplexní řešení v oblastech trasování linek, nastavení časových poloh a intervalů provozu včetně návazností a přestupních vazeb mezi jednotlivými linkami MHD.

Zároveň bude prověřena vhodnost současného tarifu a ověřena možnost zavedení tarifu přestupního.

Jak jistě neuniklo pozornosti mnohých cestujících, probíhá od července na všech linkách MHD Pardubice první část průzkumu na zjištění zatížení sítě MHD. Na všech vypravených spojích je přímo ve vozidlech v každé zastávce evidován obrat cestujících. Obraty cestujících jsou zjišťovány v pracovní dny, ve dnech pracovního klidu a o prázdninách.

Ve dnech 10. - 12. 11. 2015 bude na síti MHD probíhat směrový dopravní průzkum formou anketního průzkumu cestujících.  Osoby pověřené prováděním anketního průzkumu budou ve vozidlech a na zastávkách oslovovat cestující. Výstupy poslouží k analýze přepravní poptávky cestujících.

Oslovení cestující mohou přispět ke zlepšení cestování v našem městě, proto je při vyplňování krátkého anonymního dotazníku žádáme o součinnost.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Dopravní podnik naděluje svým cestujícím

29. 11. 2019

Od soboty 30.11.2019 se budete v ulicích setkávat se slavnostně ozdobeným vánočním trolejbusem. V prosinci nasazován postupně na všech trolejbusových linkách s výjimkou linky číslo 3. Foto trolejbusu najdete zde nebo na facebooku.

Linka 90 od 1.12.2019

29. 11. 2019

od neděle 1. prosince 2019 dochází k rozšíření nabídky linky 90 a jejích spojů pro lety z a do Kyjeva, linka začne být provozována i ve čtvrtky, kdy se nově létá. Časy odjezdů ze zastávky Hlavní nádraží a zpět z Letiště terminál zůstávají shodné s těmi, které mají ostatní dny dosavadního provozu. Jízdní řád naleznete zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k...