Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

09.11.2015 11:19

Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

Dopravní podnik města Pardubic realizuje od července letošního roku rozsáhlý projekt na optimalizaci MHD na území města Pardubic a přilehlém okolí.

Hlavním cílem projektu je posouzení současného stavu MHD a návrh řešení, které bude vycházet ze zjištění zatížení stávající sítě MHD, zjištění přepravní poptávky cestujících včetně směrových vztahů, analýzy koordinace jednotlivých linek a návaznosti s ostatními dopravci.

Na základě těchto zjištění bude navržena optimalizace sítě MHD zahrnující komplexní řešení v oblastech trasování linek, nastavení časových poloh a intervalů provozu včetně návazností a přestupních vazeb mezi jednotlivými linkami MHD.

Zároveň bude prověřena vhodnost současného tarifu a ověřena možnost zavedení tarifu přestupního.

Jak jistě neuniklo pozornosti mnohých cestujících, probíhá od července na všech linkách MHD Pardubice první část průzkumu na zjištění zatížení sítě MHD. Na všech vypravených spojích je přímo ve vozidlech v každé zastávce evidován obrat cestujících. Obraty cestujících jsou zjišťovány v pracovní dny, ve dnech pracovního klidu a o prázdninách.

Ve dnech 10. - 12. 11. 2015 bude na síti MHD probíhat směrový dopravní průzkum formou anketního průzkumu cestujících.  Osoby pověřené prováděním anketního průzkumu budou ve vozidlech a na zastávkách oslovovat cestující. Výstupy poslouží k analýze přepravní poptávky cestujících.

Oslovení cestující mohou přispět ke zlepšení cestování v našem městě, proto je při vyplňování krátkého anonymního dotazníku žádáme o součinnost.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Rekonstrukce zastávky Průmyslová

07. 10. 2019

Od 14.10. do 29.11.2019 bude prováděna kompletní rekonstrukce zastávky Průmyslová ve směru do Pardubiček.
Zastávka bude přemístěna na chodník cca 50 m proti směru jízdy a bude osazena přenosným označníkem.

Doprava na 129. Velkou pardubickou

06. 10. 2019

Dne  13.10.2019  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická se Slavia pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

● Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k...