Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

09.11.2015 11:19

Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k jejímu zlepšování

Dopravní podnik města Pardubic realizuje od července letošního roku rozsáhlý projekt na optimalizaci MHD na území města Pardubic a přilehlém okolí.

Hlavním cílem projektu je posouzení současného stavu MHD a návrh řešení, které bude vycházet ze zjištění zatížení stávající sítě MHD, zjištění přepravní poptávky cestujících včetně směrových vztahů, analýzy koordinace jednotlivých linek a návaznosti s ostatními dopravci.

Na základě těchto zjištění bude navržena optimalizace sítě MHD zahrnující komplexní řešení v oblastech trasování linek, nastavení časových poloh a intervalů provozu včetně návazností a přestupních vazeb mezi jednotlivými linkami MHD.

Zároveň bude prověřena vhodnost současného tarifu a ověřena možnost zavedení tarifu přestupního.

Jak jistě neuniklo pozornosti mnohých cestujících, probíhá od července na všech linkách MHD Pardubice první část průzkumu na zjištění zatížení sítě MHD. Na všech vypravených spojích je přímo ve vozidlech v každé zastávce evidován obrat cestujících. Obraty cestujících jsou zjišťovány v pracovní dny, ve dnech pracovního klidu a o prázdninách.

Ve dnech 10. - 12. 11. 2015 bude na síti MHD probíhat směrový dopravní průzkum formou anketního průzkumu cestujících.  Osoby pověřené prováděním anketního průzkumu budou ve vozidlech a na zastávkách oslovovat cestující. Výstupy poslouží k analýze přepravní poptávky cestujících.

Oslovení cestující mohou přispět ke zlepšení cestování v našem městě, proto je při vyplňování krátkého anonymního dotazníku žádáme o součinnost.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Historické trolejbusy slaví

19. 07. 2019

V letošním roce slaví hned dva z pardubických historických trolejbusů kulaté narozeniny. Trolejbus Škoda 14Tr číslo 311 Dopravního podniku města Pardubic byl vyroben před 30 lety, trolejbus Škoda 9Tr číslo 353 Pardubického spolku historie železniční dopravy zavítal poprvé do provozu již před 40 lety. Oba trolejbusy si své výročí připomenou v neděli 28. července od 13 hodin, kdy se společně setkají na zastávce Třída Míru, odkud budou během odpoledne odjíždět na všechny trolejbusové tratě v Pardubicích. Orientační harmonogram jízd obou „oslavenců“ bude zveřejněn na stránkách www.dpmp.cz a na facebooku trolejbusczdpmpas.

Hybridní autobus zapůjčen do Pardubic

16. 07. 2019

Počínaje středou 17. července se po celý zbytek týdne v provozu objeví hybridní autobus (diesel+elektromotor) IVECO URBANWAY Hybrid High Value. Jeho předností oproti standardním vozidlům je výrazně tišší chod motoru a snížené množství produkovaných emisí CO2 a NOx, to vše s významně nižší spotřebou, nevýhodou pak zůstává vyšší pořizovací cena.

Setkat se ním můžete na těchto linkách:
středa: linka 10
čtvrtek: linka 28
pátek: linka 9
sobota: linka 6
neděle: linka 10

Ve spojích zajišťovaných tímto vozidlem je bezplatná přeprava.
Přejeme příjemné svezení.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Městská hromadná doprava v Pardubicích - stále hledáme cesty k...