BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Provoz MHD dne 24.12.2017

21. 12. 2017

Na „ŠTĚDRÝ DEN“ (neděle 24.12.2017) jede MHD jako ve svátek a končí provoz mezi 18:00 – 19:00 hod. Poznámky "W", určující který spoj jede či nejede jsou uvedeny přímo v jízdních řádech jednotlivých linek.
Ve večerních hodinách potom vyjedou mimořádné spoje na linkách 2, 5 a 6. Jízdní řád mimořádných spojů si můžete stáhnout níže.

Jízdní řád večerních posilových spojů dne 24.12.2017

Změny v MHD od 10.12.2017

05. 12. 2017

Vážení cestující, od neděle 10.12.2017 dochází k níže uvedeným změnám v dopravě:

pracovní dny

linka č. 10
-  spoj v 10:47 ze zast. Cihelna,točna je posunut na 10:44 a prodloužen do zast. Ostřešany,točna
-  spoj v 11:28 ze zast. Ostřešany,park pojede v 11:27 ze zast. Ostřešany,točna

linka č. 12
-  spoj ve 20:00 ze zast. Mnětice,točna pojede přes zastávky Černá za Bory,Dělnická a Černá za Bory,mlékárna

linka č. 17
-  spoje v 17:02 ze zast. Hlavní nádraží a v 17:31 ze zast.  Srch,točna nejsou garantovaně nízkopodlažní

školní prázdniny
(nově dny, kdy není školní vyučování, kromě měsíců července a srpna
)

-  na linkách 5, 6, 8/88 a 13 prodloužen interval v ranní a odpolední špičce z 10 na 12 minut

Poznámka: nejblíže tato změna týká vánočních prázdnin ve dnech 27., 28. a 29.12.2017 a 2.1.2018. V jízdních řádech v tyto dny bude platit jízdní řád z druhého, žlutě podtištěného sloupce.

soboty, neděle, svátky

-  na linkách 1, 2, 5, 6, 8/88 a 13 mezi 11. a 14. hodinou prodloužen interval z 20 na 30 minut, změna odjezdů spojů
-  změna odjezdů spojů linek 3, 7, 11 a 33

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.