BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Oprava Masarykova náměstí

29. 06. 2017

Upozornění pro cestující - od 3. do 9. července se na Masarykově náměstí bude opravovat kanalizace a spoje MHD tak neprojedou ve směru od zimního stadionu. Linky 1, 2, 5 a 13 pojedou v tomto směru kolem Grandu a po třídě Míru, linky 3, 7 a 33 pojedou Sladkovského ulicí a po třídě Míru. Autobusové linky pojedou v tomto směru odklonovou trasou ulicí K Polabinám (za poliklinikou). V opačném směru pojedou všechny linky normálně po Masarykově náměstí.

Změna jízdních řádů od 1. 7. 2017

26. 06. 2017

Vážení cestující, k výše uvedenému datu dojde k těmto změnám v dopravě:
Na linkách č. 1, 2, 5, 6, 8/88 a 13 bude o sobotách, nedělích a svátcích (od 1. 7. do 1. 9. 2017) prodloužen interval z 20 na 30 minut.
Vybrané zastávky budou zavedeny na znamení.
Od 1. 7. 2017 se mění jízdní řád na linkách č. 1, 3, 5, 7, 11, 12, 14, 25, 28 a 33.
Linky č. 21, 22, 26 a 29 nebudou v období 1. 7. – 1. 9. 2017 provozovány.
Bez změny jízdního řádu jsou linky č. 2, 4, 8, 9, 10, 13, 15, 16, 17, 18, 23, 24, 27, 88, 98 a 99 (jízdní řády platné od 27. 6. 2017).
Jízdní řád linky č. 6 bude změněn od 3. 7. 2017 (rekonstrukce nám. Dukelských hrdinů).
Na linkách MHD bude v období 1.  7.  – 1. 9.  2017 platit letní jízdní řád.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.