BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Omezení ve Starých Čívicích (linky 14, 23, 25)

05. 09. 2017

Z důvodu pokládky živičného povrchu v Přeloučské ul. ve Starých Čívicích byla přijata následující opatření:

Středa 6. 9. 2017 a pondělí 11. 9. 2017
Zastávky St.Čívice,Přeloučská a St.Čívice,hostinec ve směru do Pardubic se budou obsluhovat u přenosných označníků v blízkosti původních zastávek.

Pátek 8. 9. 2017 a úterý 12. 9. 2017
- nebude možno odbočit z Přeloučské ul. do ul. Ke Mlýnu.
- zast. St.Čívice směrem do Prům.zóny bude přesunuta k přenosnému označníku na Přeloučské ul. směrem na Přelouč.
- zast. St.Čívice,točna (nástupní i výstupní) bude přesunuta k přenosnému označníku na točně MHD ve St.Čívicích.
- všechny spoje l.č. 14 směrem do Prům.zóny obslouží náhradní zast. St.Čívice, odbočí do ul. Na Návsi, na točně ve St.Čívicích se otočí, obslouží náhradní zastávku St.Čívice,točna a dále budou pokračovat do Průmyslové zóny.
- všechny spoje l.č. 14 směrem do Pardubic se na točně ve St.Čívicích otočí, obslouží náhradní zastávku St.Čívice,točna a dále budou pokračovat ul. Na Návsi do zast. St.Čívice,hostinec.
- zastávka St.Čívice směrem do Pardubic bude zrušena bez náhrady.

Uzavření zastávky Semtín, zastávka

04. 09. 2017

Vážení cestující, od 11. 9. 2017 do odvolání bude z důvodu stavebních prací uzavřena v obou směrech zastávka Semtín, zastávka. Náhradní zastávka pro linky č. 3, 7, 11, 18 a 33 bude umístěna 150 m za křižovatku se silnicí od Doubravic směrem do Lázní Bohdaneč. Pro linky č. 6 a 17 bude tato zastávka uzavřena bez náhrady.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.