BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Výroční zpráva za rok 2017

25. 05. 2018

Výroční zpráva našeho podniku za rok 2017 byla přidána na příslušnou stránku.

Doprava na Aviatickou pouť 2018

16. 05. 2018

Ve dnech 2. a 3.6.2018 zavádí Dopravní podnik města Pardubic a.s. posilové spoje na Aviatickou pouť.

Posilové spoje z Hlavního nádraží na Letiště

Trasa: Hlavní nádraží, st. 2 – Palackého – 17. listopadu – Na Spravedlnosti – Domov mládeže – Teplého – Dopravní podnik – Závodiště – Letiště.

Odjezdy posilových spojů z Hlavního nádraží v době od 11:10 hod. do 16:10 hod. budou v pravidelném intervalu 20 minut. Posilové spoje obsluhují všechny zastávky na trase.

V 10:00 a v 10:40 hodin bude navíc možné na zastávce Hlavní nádraží přestoupit z linky č. 8 na posilový spoj v trase Hlavní nádraží, st. 3 - Albert HM – Závodiště – Letiště.

Posilové spoje z Letiště na Hlavní nádraží

Trasa: Letiště – Závodiště – Dopravní podnik – Teplého – Domov mládeže – Na Spravedlnosti – 17. listopadu – Palackého – Hlavní nádraží.

Odjezdy posilových spojů z Letiště v době od 11:50 hod. do 16:30 hod. budou v pravidelném intervalu 20 minut. V době od 16:30 hod. do 17:30 hod. budou odjezdy z Letiště v pravidelném intervalu 10 minut. Posilové spoje obsluhují všechny zastávky na trase.

V posilových vozech se cestující přepravují bezplatně.

Leták včetně podrobných jízdních řádů posilových spojů

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.