Staň se řidičem MHD!

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Omezení na linkách 6, 17 a 98

06. 03. 2017

Z důvodu opravy havárie kanalizace v Doubravické ulici a uzavření této ulice (úsek mezi kruhovým objezdem u Globusu a Semtínskou ulicí v Ohrazenicích) nebudou ve dnech 7.-10.3.2017 spoje linky 6 jedoucí do/z Doubravic a všechny spoje linek 17 a 98 obsluhovat zastávku Ohrazenice, Semtínská v obou směrech.
U linky 6 se ve směru z centra jedná o spoje neoznačené poznámkou H, ve směru do centra o spoje s odjezdy 5:53, 6:33, 7:43, 9:46, 11:46, 14:53, 15:13 a 17:31.
Nejbližší náhradní zastávkou je zastávka Ohrazenice, škola.

Uzavření zastávky Hlavní nádraží,Albert HM.

02. 03. 2017

Vážení cestující, z důvodu postupu stavebních prací na Multimodálním uzlu přednádraží bude od 20. 3. 2017 uzavřena zastávka Hlavní nádraží,Albert HM. Náhradní zastávka nebude zřízena. Nejbližší obsluhované zastávky jsou Autobusové nádraží, Albert HM a Polabiny,Lidická.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.