BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

V kolonách stojíme všichni, i vozy MHD!

08. 11. 2017

Proč nedokážeme přijet vždycky načas?
Proč narůstá počet spojů se zpožděním?
Pokračujte zde.

Očekáváme zpoždění u Doubravic!

08. 11. 2017

Ve čtvrtek 9.11. a v pátek 10.11. bude na silnici I/36 u nadjezdu v Doubravicích od 7.30 do 16.00 hodin probíhat frézování vozovky. Vzhledem k tomu že se jedná o velice frekventovanou komunikaci, předpokládají se dlouhé kolony v dotčené oblasti a výrazné zpoždění na linkách č. 3, 6 (spoje jedoucí do Doubravic), 1718, v odpolední špičce dále 7, 11 a 33. Dopravní podnik se bude snažit zpoždění eliminovat, ale pro daný úsek neexistuje objízdná trasa, takže možnosti jsou omezené.
Upozorňujeme také, že ačkoliv v sobotu a neděli bude úsek úplně uzavřen pro běžnou dopravu, spojům MHD bude průjezd umožněn a pojedou tak po svých trasách.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.