BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

03.03.2017 17:38

BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH

Pardubice, 1. března: Cestující městskou hromadnou dopravou v Pardubicích se mohou od dnešního dne zdarma připojit k internetu prostřednictvím Wi-Fi. Pardubice jsou navíc prvním městem v republice s online technologií, a to díky společnosti BUS TV, která provozuje vysílání ve vozidlech MHD. Ta od nového roku inovovala technologii a přichází s novým konceptem BUS TV live.

Nové obrazovky mají pro sledování cestujícími výhodnější umístění, jednotky jsou instalovány uprostřed vozidel nad uličkou, a to v deseti autobusech a pěti trolejbusech. Trolejbusy pokryjí především centrum města, autobusy jezdí i do příměstských částí a možnost využití internetu se tak otevírá i lidem z okolí Pardubic. Všechny vozidla jsou označena a na možnost využití Wi-Fi cestující upozorňuje i spot na obrazovkách.

„Na našich cestujících nám záleží, proto dbáme na to, aby pro ně bylo cestování městskou hromadnou dopravou komfortní. Možnost připojení se zdarma k internetu prostřednictvím Wi-Fi, díky novým jednotkám BUS TV live, je bezesporu jedním z kroků, který k tomu vede," říká místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti DPMP a.s. Ing. Tomáš Pelikán

Společnost BUS TV využívá k připojení a aktualizaci obsahu mobilní datové připojení od operátora O2. Díky Wi-Fi technologii umožňuje cestujícím připojení k internetu přímo ve vozidlech MHD v Pardubicích a příměstských obcích. Vysílání probíhá celkem na třiceti nových LCD obrazovkách.

„Díky unikátní kombinaci pevné a bezdrátové technologie může O2 nyní nabídnout připojení k internetu prakticky ve všech domácnostech v České republice. BUS TV live je pro nás příležitost zákazníky informovat o možnosti připojení v jejich konkrétní lokalitě a pomocí WiFi připojení během jízdy jim připravit i praktickou ukázku," říká Jana Hruška, ředitel marketingu pro fixní a ICT služby O2 Czech Republic.

Původní offline obrazovky umístěné za řidičem byly nahrazeny novými, s větší úhlopříčkou a formátem 16:9. „Splnili jsme si jeden z našich cílů, skoro bych řekl i snů. Tato inovace, která je v souladu s trendem v této oblasti, byla jednou z klíčových. Unikátní technologie nabízí nové možnosti. Aktuální obsah na denní bázi. Operativní řízení kampaní klientů. Krátkodobé intenzívni kampaně na období v řádu dnů, což bylo dříve komplikované. Wi-Fi pro cestující je užitečná služba a jsme rádi, že ji můžeme ve spolupráci s O2 a DP uvést v život," uvádí Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group s.r.o., provozovatele BUS TV.

Kontakt pro média:

Mgr. Tereza Melišová

PR Managerka

774 996 628

melisova.tereza@gmail.com

Omezení v Pardubičkách 25.-26.5.2019

20. 05. 2019

O víkendu 25. a 26.5.2019 bude probíhat pokládka živičného povrchu na nově vybudované okružní křižovatce ulic Průmyslová a Kyjevská. Provoz bude umožněn vždy jedním volným jízdním pruhem a dojde ke změnám v umístění zastávek.
V sobotu 25.5.2019 bude zastávka Pardubičky,točna ve směru do centra přemístěna cca 30 m proti směru jízdy před nově vybudované odstavné stání na chodníku.
V neděli 26.5.2019 bude zastávka Pardubičky,točna ve směru na Zámeček přemístěna cca 50m ve směru jízdy na středový ostrůvek točny.

Posílení linky 3 dne 18.5.2019

14. 05. 2019

Léčebné lázně Bohdaneč a.s. zahájí lázeňskou sezónu dne 18.5.2019, Na lince č. 3 bude tento den posílena doprava. Od 12.00 do 20.00 hod. bude platit jízdní řád, který najdete zde

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy BUS TV: WIFI PRO CESTUJÍCÍ MHD V PARDUBICÍCH