Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD

13.10.2017 12:26

V Pardubicích 11. října 2017

Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD

V Pardubicích proběhne v příštích dvou týdnech zkušební provoz autobusu Urbanway 12 m  Hybrid. Tento vůz zapůjčený přímo od výrobce, společnosti Iveco Czech Republic, poslouží k prověření možnosti budoucího nasazení podobných vozidel a technologií do reálného provozu.

Sériový hybrid s akumulátory se ukázal být pro pomalý městský provoz ideálním konstrukčním řešením. ​S generací Euro VI rozšiřuje IVECO BUS své alternativní pohony o řadu plně hybridních autobusů, které splňují veškeré požadavky na udržitelnou mobilitu,
tj. méně emisí, nižší hlučnost a vyšší produktivitu.
Díky nové, zjednodušené a odlehčené struktuře může Urbanway Full Hybrid přivítat více cestujících a nabídnout jim pohodlnou, světlou a klidnou cestu.
Klidnost tohoto vozidla je jednou z jeho předností. Když je elektrický režim aktivován, zastavení generátoru, v blízkosti zastávek zaručuje snížení vibrací a snížení hluku
o více než 50%. Pohodlí je vnímáno jako bezprostřední, a to nejen pro cestující, ale
i pro pěší, pro lidi čekající na přestup a pro obyvatele dané čtvrti, nemluvě o řidiči, který pocítí prospěch z tohoto klidného prostředí jako první.
Navíc, s rekuperací energie při každém brzdění a klesání, Urbanway Full Hybrid umožňuje značnou úsporu paliva při akceleraci. Při použití ve městech s pomalou, intenzivní dopravou, nabízí tento sériový hybrid úspory paliva až 40% ve srovnání s konvenčním autobusem.
Se sníženou spotřebou a odlehčením vozidla má Urbanway Full Hybrid míru emisí CO2 na kilometr podstatně nižší nežli tradiční autobus: v porovnání s naftou odhadujeme 33% snížení CO2/km a 40% NOx/km.

"S vozidlem Urbanway Full Hybrid se mohli zájemci seznámit již 13. května 2017, kdy byl v rámci Dne otevřených dveří DPMP a.s. vůbec poprvé v Pardubicích veřenosti představen.

Nyní bude cestujícím k dispozici na pravidelných linkách ve vloženém pořadí ve dnech 13. až 25. října. Jízdy jsou bezplatné. Informace o nasazení autobusu Urbanway Full Hybrid na konkrétní linku budou uváděny nejpozději den předem na stránkách www.dpmp.cz,"

říká Robert Klčo, předseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic a.s.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

V kolonách stojíme všichni, i vozy MHD!

08. 11. 2017

Proč nedokážeme přijet vždycky načas?
Proč narůstá počet spojů se zpožděním?
Pokračujte zde.

Očekáváme zpoždění u Doubravic!

08. 11. 2017

Ve čtvrtek 9.11. a v pátek 10.11. bude na silnici I/36 u nadjezdu v Doubravicích od 7.30 do 16.00 hodin probíhat frézování vozovky. Vzhledem k tomu že se jedná o velice frekventovanou komunikaci, předpokládají se dlouhé kolony v dotčené oblasti a výrazné zpoždění na linkách č. 3, 6 (spoje jedoucí do Doubravic), 1718, v odpolední špičce dále 7, 11 a 33. Dopravní podnik se bude snažit zpoždění eliminovat, ale pro daný úsek neexistuje objízdná trasa, takže možnosti jsou omezené.
Upozorňujeme také, že ačkoliv v sobotu a neděli bude úsek úplně uzavřen pro běžnou dopravu, spojům MHD bude průjezd umožněn a pojedou tak po svých trasách.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.