Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD

13.10.2017 12:26

V Pardubicích 11. října 2017

Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD

V Pardubicích proběhne v příštích dvou týdnech zkušební provoz autobusu Urbanway 12 m  Hybrid. Tento vůz zapůjčený přímo od výrobce, společnosti Iveco Czech Republic, poslouží k prověření možnosti budoucího nasazení podobných vozidel a technologií do reálného provozu.

Sériový hybrid s akumulátory se ukázal být pro pomalý městský provoz ideálním konstrukčním řešením. ​S generací Euro VI rozšiřuje IVECO BUS své alternativní pohony o řadu plně hybridních autobusů, které splňují veškeré požadavky na udržitelnou mobilitu,
tj. méně emisí, nižší hlučnost a vyšší produktivitu.
Díky nové, zjednodušené a odlehčené struktuře může Urbanway Full Hybrid přivítat více cestujících a nabídnout jim pohodlnou, světlou a klidnou cestu.
Klidnost tohoto vozidla je jednou z jeho předností. Když je elektrický režim aktivován, zastavení generátoru, v blízkosti zastávek zaručuje snížení vibrací a snížení hluku
o více než 50%. Pohodlí je vnímáno jako bezprostřední, a to nejen pro cestující, ale
i pro pěší, pro lidi čekající na přestup a pro obyvatele dané čtvrti, nemluvě o řidiči, který pocítí prospěch z tohoto klidného prostředí jako první.
Navíc, s rekuperací energie při každém brzdění a klesání, Urbanway Full Hybrid umožňuje značnou úsporu paliva při akceleraci. Při použití ve městech s pomalou, intenzivní dopravou, nabízí tento sériový hybrid úspory paliva až 40% ve srovnání s konvenčním autobusem.
Se sníženou spotřebou a odlehčením vozidla má Urbanway Full Hybrid míru emisí CO2 na kilometr podstatně nižší nežli tradiční autobus: v porovnání s naftou odhadujeme 33% snížení CO2/km a 40% NOx/km.

"S vozidlem Urbanway Full Hybrid se mohli zájemci seznámit již 13. května 2017, kdy byl v rámci Dne otevřených dveří DPMP a.s. vůbec poprvé v Pardubicích veřenosti představen.

Nyní bude cestujícím k dispozici na pravidelných linkách ve vloženém pořadí ve dnech 13. až 25. října. Jízdy jsou bezplatné. Informace o nasazení autobusu Urbanway Full Hybrid na konkrétní linku budou uváděny nejpozději den předem na stránkách www.dpmp.cz,"

říká Robert Klčo, předseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic a.s.

Jitka Malinská

DPMP a.s.

Oprava křižovatky u Zimního stadionu

17. 09. 2018

Vážení cestující, o víkendu 22.9. - 23.9.2018 bude probíhat rekonstrukce povrchu vozovky od křižovatky ul. Hradecká a Sukova (včetně) po most P.Wonky na pravé polovině vozovky ve směru do Polabin. Po dobu rekonstrukce byla přijata následující opatření:
Linky č. 1, 2, 5 a 13 budou obousměrně vedeny přes tř. Míru, obslouží zast. U Grandu a Třída Míru jako náhradní za Náměstí Republiky a Masarykovo nám.
Linky č. 3 a 33 budou ve směru ke Globusu vedeny z Hlavního nádraží (stanoviště č. 4) odklonem ul. Kpt. Bartoše a Bělehradskou ul. Zpět ve své trase.
Linky č. 6, 8, 9, 12 a 88 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. Autobusové nádraží. V opačném směru budou vedeny přes zast. Třída Míru do zast. Náměstí Republiky (před VČD).
Linky č. 7 a 14 budou ve směru do Polabin vedeny odklonem ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov, obslouží zast. Palackého jako náhradní za Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linky č. 10, 16, 17 a 23 budou ve směru do Polabin vedeny z Palackého ul. odklonem ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov. Obslouží zast. K Polabinám jako náhradní za Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linka č. 11 bude obousměrně vedena odklonem přes třídu Míru, Palackého ul., ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov. Na objízdné trase obslouží zastávky U Grandu, Třída Míru a K Polabinám.
- zastávka Náměstí Republiky před Grandem bude přemístěna do zálivu před VČD.
- zastávka Masarykovo nám. a Zimní stadion ve směru do Polabin a zastávka Sukova ve směru na náměstí Republiky bude zrušena.

Rekonstrukce komunikace v Černé u Bohdanče

11. 09. 2018

Vážení cestující, v termínu od 17.9. do 20.12.2018 bude probíhat I. etapa rekonstrukce komunikace v Černé u Bohdanče. Průtah obcí bude uzavřen pro veškerý provoz včetně vozidel MHD. Z tohoto důvodu nebude v tomto termínu obsluhována spoji linky č. 18 zastávka Černá u Bohdanče. Výchozí a konečnou zastávkou pro spoje linky č. 18 bude zastávka Černá u Bohdanče,bytovky.
Za spoje obsluhující Živanice bude zřízena bezplatná kyvadlová doprava v úseku Semtín,hl. brána – Rybitví,závod – Dědek – Živanice,Nerad a zpět. V zastávce Semtín,hl. brána bude umožněn přestup z kyvadlové dopravy na spoje linky č. 18 a naopak.
Po dobu uzavírky nebude umožněno spojení mezi obcemi Černá u Bohdanče a Živanice.

V návaznosti na to se od stejného data, pondělí 17. září, vrací ranní spoj z Dražkovic do původního času, tedy Dražkovice 07:48  - Hlavní nádraží 08:01 - Černá u Bohdanče,bytovky 08:19.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Unikátní elektrobus Urbanway Full Hybrid na pardubických linkách MHD