Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

27.10.2017 09:46

V Pardubicích 26. října 2017

Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

Již od poloviny roku 2018 se mohou cestující pardubické MHD těšit na dodávku nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů dodá plzeňská společnost během jednoho měsíce. Tyto trolejbusy budou pořízeny v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy nahrazují postupně trolejbusy pořízené v polovině devadesátých let, kterým končí fyzická životnost, jsou morálně zastaralé a nesplňují kritéria nízkopodlažnosti. Právě navýšení počtu nízkopodlažních vozů zlepší dostupnost veřejné dopravy pro občany s omezenou schopností pohybu a orientace, zvyšuje se komfort, kvalita a bezpečnost veřejné dopravy pro cestující a zároveň je zajištěna kvalitní dopravní obslužnost v Pardubicích a blízkém okolí formou dopravy šetrné k životnímu prostředí. Nové trolejbusy jsou vybaveny systémem rekuperace elektrické energie zpět do trakční sítě, což přispívá ke snížení její spotřeby.

Trolejbusy v současné době obsluhují nejžádanější, ale také nejzatíženější linky MHD v Pardubicích, které se nacházejí v centrální části města, kde je malá vzdálenost mezi zastávkami a velká frekvence cestujících. Na trase těchto linek se nachází mnohá zdravotnická zařízení, která využívají občané s omezenou schopností pohybu a orientace, ale také velká nákupní centra a historicky nejstarší trolejbusová linka zajíždí až do sousedních Lázní Bohdaneč. Zároveň v určité míře nahradí i stávající naftové autobusy, a to v souvislosti se souběžně realizovanou výstavbou nových trolejbusových tratí do Ohrazenice a k Zámečku" říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo.

Změny v MHD od 1.7.2019

25. 06. 2019

Vážení cestující, v pondělí 1. července 2019 vstupují v platnost následující změny:
Pro celý provoz bude platit letní jízdní řád, sledujte informace na vývěsních jízdních řádech a webu Dopravního podniku. Dále pak

• výlukové jř pro různé linky vlivem uzavírek komunikací a stavebních prací (viz samostatné tiskové zprávy - např. linka 11, linka 17)
  • linky 22, 26 a 29 podobně jako minulý rok, stejně i letos o prázdninách nejezdí

linka 18

• prodloužena rekonstrukce komunikace v Černé u Bohdanče, do odvolání trvá kyvadlová přeprava Semtín,hl.brána - Živanice a zpět (další info zde)

linka 28

• kvůli výstavbě okružní křižovatky je zastávka Černá za Bory,odb.žel.zast. přeložena na místní komunikaci (k areálu společnosti Flex)

linka 90

• nově nabízeno spojení ke každému letu, a to třikrát směr Letiště terminál před odletem a  dvakrát zpět na Hlavní nádraží po příletu
    • Alicante (po+čt)
    • Burgas (út+so+ne)
    • Antalya (pá)
    • Podgorica (so)

Jízdní řády platné od 1.7.2019 s vyjímkou linky 90 jsou k dispozici na našich webových stránkách - linka 90 bude doplněna v nejbližší době.

Uzavírka komunikace Hrádek - Doubravice

19. 06. 2019

Vážení cestující, z důvodu uzavírky komunikace mezi Doubravicemi a Hrádkem v termínu od 1.7. do 15.11.2019 byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 17 ve směru do Srchu
Ze zastávky Doubravice,náměstí budou vedeny odklonem po silnici I/37, přes sjezd u Stéblové na náhradní zastávku Srch,obecní úřad, která bude zřízena v ul. Na Kopečku před vjezdem do firmy Hastex a Haspr a bude označena přenosným označníkem. Z této zastávky budou pokračovat dále přes Pohránov na konečnou zastávku Hrádek.
Spoje v tomto směru neobslouží zastávku Srch,točna. Cestujícím do této zastávky bude umožněno setrvání ve vozidle na konečné zastávce Hrádek a pokračování spojem v opačném směru.

Spoje linky č. 17 ve směru do Pardubic
Z výchozí zastávky Hrádek budou vedeny přes zastávky Pohránov, Srch,točna, Srch,obecní úřad, přes nájezd na silnici I/37 ve Stéblové do zastávky Doubravice,náměstí a dále ve své trase.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku...