Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

27.10.2017 09:46

V Pardubicích 26. října 2017

Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

Již od poloviny roku 2018 se mohou cestující pardubické MHD těšit na dodávku nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů dodá plzeňská společnost během jednoho měsíce. Tyto trolejbusy budou pořízeny v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy nahrazují postupně trolejbusy pořízené v polovině devadesátých let, kterým končí fyzická životnost, jsou morálně zastaralé a nesplňují kritéria nízkopodlažnosti. Právě navýšení počtu nízkopodlažních vozů zlepší dostupnost veřejné dopravy pro občany s omezenou schopností pohybu a orientace, zvyšuje se komfort, kvalita a bezpečnost veřejné dopravy pro cestující a zároveň je zajištěna kvalitní dopravní obslužnost v Pardubicích a blízkém okolí formou dopravy šetrné k životnímu prostředí. Nové trolejbusy jsou vybaveny systémem rekuperace elektrické energie zpět do trakční sítě, což přispívá ke snížení její spotřeby.

Trolejbusy v současné době obsluhují nejžádanější, ale také nejzatíženější linky MHD v Pardubicích, které se nacházejí v centrální části města, kde je malá vzdálenost mezi zastávkami a velká frekvence cestujících. Na trase těchto linek se nachází mnohá zdravotnická zařízení, která využívají občané s omezenou schopností pohybu a orientace, ale také velká nákupní centra a historicky nejstarší trolejbusová linka zajíždí až do sousedních Lázní Bohdaneč. Zároveň v určité míře nahradí i stávající naftové autobusy, a to v souvislosti se souběžně realizovanou výstavbou nových trolejbusových tratí do Ohrazenice a k Zámečku" říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo.

Přeložení zastávky Pardubičky, točna

20. 11. 2018

Vážení cestující, z důvodu rekonstrukce zastávky Pardubičky,točna ve směru do centra bude tato zastávka v termínu od 26.11. do 20.12.2018 přeložena o 100 m proti směru jízdy naproti pneuservisu.
Spoje linky č. 2, jejichž výchozí zastávkou je zastávka Pardubičky,točna, nebudou tuto zastávku obsluhovat. Jedná se o spoje v 6:38, 8:30 – 13:00, 14:38, 14:58, 15:08, 15:28, 15:38, 15:58, 16:28, 16:38 a 17:00 hod. v pracovní den a spoj v 5:07 hod. ve dnech pracovního volna. Pro výše uvedené spoje je nejbližší obsluhovanou zastávkou Kyjevská.

Omezení otevírací doby jízdenkové pokladny a prodeje parkovacích karet ve dnech 12.11. - 16.11.2018

06. 11. 2018

Vážení zákazníci, v období 12.11. – 16.11.2018 změna otevírací doby jízdenkové pokladny a prodeje parkovacích karet:
pondělí, středa, čtvrtek, pátek 10:00 – 14:00
úterý: 8:00 – 16:00
přestávka: 11:30 – 12:00
Děkujeme za pochopení
.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku...