Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

27.10.2017 09:46

V Pardubicích 26. října 2017

Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

Již od poloviny roku 2018 se mohou cestující pardubické MHD těšit na dodávku nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů dodá plzeňská společnost během jednoho měsíce. Tyto trolejbusy budou pořízeny v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy nahrazují postupně trolejbusy pořízené v polovině devadesátých let, kterým končí fyzická životnost, jsou morálně zastaralé a nesplňují kritéria nízkopodlažnosti. Právě navýšení počtu nízkopodlažních vozů zlepší dostupnost veřejné dopravy pro občany s omezenou schopností pohybu a orientace, zvyšuje se komfort, kvalita a bezpečnost veřejné dopravy pro cestující a zároveň je zajištěna kvalitní dopravní obslužnost v Pardubicích a blízkém okolí formou dopravy šetrné k životnímu prostředí. Nové trolejbusy jsou vybaveny systémem rekuperace elektrické energie zpět do trakční sítě, což přispívá ke snížení její spotřeby.

Trolejbusy v současné době obsluhují nejžádanější, ale také nejzatíženější linky MHD v Pardubicích, které se nacházejí v centrální části města, kde je malá vzdálenost mezi zastávkami a velká frekvence cestujících. Na trase těchto linek se nachází mnohá zdravotnická zařízení, která využívají občané s omezenou schopností pohybu a orientace, ale také velká nákupní centra a historicky nejstarší trolejbusová linka zajíždí až do sousedních Lázní Bohdaneč. Zároveň v určité míře nahradí i stávající naftové autobusy, a to v souvislosti se souběžně realizovanou výstavbou nových trolejbusových tratí do Ohrazenice a k Zámečku" říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo.

Oprava křižovatky u Zimního stadionu

17. 09. 2018

Vážení cestující, o víkendu 22.9. - 23.9.2018 bude probíhat rekonstrukce povrchu vozovky od křižovatky ul. Hradecká a Sukova (včetně) po most P.Wonky na pravé polovině vozovky ve směru do Polabin. Po dobu rekonstrukce byla přijata následující opatření:
Linky č. 1, 2, 5 a 13 budou obousměrně vedeny přes tř. Míru, obslouží zast. U Grandu a Třída Míru jako náhradní za Náměstí Republiky a Masarykovo nám.
Linky č. 3 a 33 budou ve směru ke Globusu vedeny z Hlavního nádraží (stanoviště č. 4) odklonem ul. Kpt. Bartoše a Bělehradskou ul. Zpět ve své trase.
Linky č. 6, 8, 9, 12 a 88 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. Autobusové nádraží. V opačném směru budou vedeny přes zast. Třída Míru do zast. Náměstí Republiky (před VČD).
Linky č. 7 a 14 budou ve směru do Polabin vedeny odklonem ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov, obslouží zast. Palackého jako náhradní za Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linky č. 10, 16, 17 a 23 budou ve směru do Polabin vedeny z Palackého ul. odklonem ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov. Obslouží zast. K Polabinám jako náhradní za Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linka č. 11 bude obousměrně vedena odklonem přes třídu Míru, Palackého ul., ul. K Polabinám a dále po volné polovině vozovky na Stavařov. Na objízdné trase obslouží zastávky U Grandu, Třída Míru a K Polabinám.
- zastávka Náměstí Republiky před Grandem bude přemístěna do zálivu před VČD.
- zastávka Masarykovo nám. a Zimní stadion ve směru do Polabin a zastávka Sukova ve směru na náměstí Republiky bude zrušena.

Rekonstrukce komunikace v Černé u Bohdanče

11. 09. 2018

Vážení cestující, v termínu od 17.9. do 20.12.2018 bude probíhat I. etapa rekonstrukce komunikace v Černé u Bohdanče. Průtah obcí bude uzavřen pro veškerý provoz včetně vozidel MHD. Z tohoto důvodu nebude v tomto termínu obsluhována spoji linky č. 18 zastávka Černá u Bohdanče. Výchozí a konečnou zastávkou pro spoje linky č. 18 bude zastávka Černá u Bohdanče,bytovky.
Za spoje obsluhující Živanice bude zřízena bezplatná kyvadlová doprava v úseku Semtín,hl. brána – Rybitví,závod – Dědek – Živanice,Nerad a zpět. V zastávce Semtín,hl. brána bude umožněn přestup z kyvadlové dopravy na spoje linky č. 18 a naopak.
Po dobu uzavírky nebude umožněno spojení mezi obcemi Černá u Bohdanče a Živanice.

V návaznosti na to se od stejného data, pondělí 17. září, vrací ranní spoj z Dražkovic do původního času, tedy Dražkovice 07:48  - Hlavní nádraží 08:01 - Černá u Bohdanče,bytovky 08:19.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku...