Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

27.10.2017 09:46

V Pardubicích 26. října 2017

Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku patnácti nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR

Již od poloviny roku 2018 se mohou cestující pardubické MHD těšit na dodávku nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů dodá plzeňská společnost během jednoho měsíce. Tyto trolejbusy budou pořízeny v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy nahrazují postupně trolejbusy pořízené v polovině devadesátých let, kterým končí fyzická životnost, jsou morálně zastaralé a nesplňují kritéria nízkopodlažnosti. Právě navýšení počtu nízkopodlažních vozů zlepší dostupnost veřejné dopravy pro občany s omezenou schopností pohybu a orientace, zvyšuje se komfort, kvalita a bezpečnost veřejné dopravy pro cestující a zároveň je zajištěna kvalitní dopravní obslužnost v Pardubicích a blízkém okolí formou dopravy šetrné k životnímu prostředí. Nové trolejbusy jsou vybaveny systémem rekuperace elektrické energie zpět do trakční sítě, což přispívá ke snížení její spotřeby.

Trolejbusy v současné době obsluhují nejžádanější, ale také nejzatíženější linky MHD v Pardubicích, které se nacházejí v centrální části města, kde je malá vzdálenost mezi zastávkami a velká frekvence cestujících. Na trase těchto linek se nachází mnohá zdravotnická zařízení, která využívají občané s omezenou schopností pohybu a orientace, ale také velká nákupní centra a historicky nejstarší trolejbusová linka zajíždí až do sousedních Lázní Bohdaneč. Zároveň v určité míře nahradí i stávající naftové autobusy, a to v souvislosti se souběžně realizovanou výstavbou nových trolejbusových tratí do Ohrazenice a k Zámečku" říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo.

V kolonách stojíme všichni, i vozy MHD!

08. 11. 2017

Proč nedokážeme přijet vždycky načas?
Proč narůstá počet spojů se zpožděním?
Pokračujte zde.

Očekáváme zpoždění u Doubravic!

08. 11. 2017

Ve čtvrtek 9.11. a v pátek 10.11. bude na silnici I/36 u nadjezdu v Doubravicích od 7.30 do 16.00 hodin probíhat frézování vozovky. Vzhledem k tomu že se jedná o velice frekventovanou komunikaci, předpokládají se dlouhé kolony v dotčené oblasti a výrazné zpoždění na linkách č. 3, 6 (spoje jedoucí do Doubravic), 1718, v odpolední špičce dále 7, 11 a 33. Dopravní podnik se bude snažit zpoždění eliminovat, ale pro daný úsek neexistuje objízdná trasa, takže možnosti jsou omezené.
Upozorňujeme také, že ačkoliv v sobotu a neděli bude úsek úplně uzavřen pro běžnou dopravu, spojům MHD bude průjezd umožněn a pojedou tak po svých trasách.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik města Pardubic uzavřel v Plzni kontrakt na dodávku...

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.