Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

12.11.2017 18:21

V Pardubicích 9. října 2017

Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

Čtyři nové nízkopodlažní autobusy IVECO Urbanway nasazuje Dopravní podnik města Pardubic na pravidelné linky právě v těchto dnech. Tyto vozy splňují nejen emisní normu EURO 6 pro dieselové motory zaměřenou především na emise dusíku, ale svojí výbavou přispívají k dalšímu zvyšování komfortnosti cestování.

Dopravní podnik nakupuje od roku 2016 všechna vozidla s celovozovou klimatizací a jsou standardně vybavena zvukovým informačním systémem TYFLOSET® pro nevidomé cestující a USB nabíjecími přípojkami. Důraz je kladen i na bezpečnost při nástupu a výstupu a to díky kamerám, které monitorují nástupní prostor s LCD zobrazovačem v kabině řidiče.

Dva autobusy IVECO Urbanway již od prosince 2016 dopravní podnik ve svém vozovém parku má. Na linkách se výborně osvědčily.

Robert Klčo
předseda představenstva DPMP a. s.

Druhá etapa opravy křižovatky u Zimního stadionu

14. 10. 2018

Od pátku 19.10.2018 20:00 hod. do neděle 21.10.2018 12:00 hod. bude probíhat rekonstrukce povrchu vozovky od křižovatky ul. Hradecká a Sukova (včetně) po most P.Wonky na levé polovině vozovky ve směru do Polabin. Po dobu rekonstrukce byla přijata následující opatření:
Linky č. 1, 2, 5 a 13 budou ve směru k Masarykovu nám. vedeny přes tř. Míru, obslouží zast. U Grandu a Třída Míru jako náhradní za Náměstí Republiky a Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linky č. 3 a 33 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zast. Hradecká ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše a Bělehradskou ul. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linky č. 6, 8, 9, 12 a 88 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. Autobusové nádraží. Zpět ve své trase.
Linka č. 28 bude ve směru na Závodu Míru vedena odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. K Polabinám. Zpět ve své trase.
Linky č. 7 a 14 budou ve směru na Duklu vedeny odklonem ul. Bělehradskou, Kpt. Bartoše a Palackého. Na odklonové trase obslouží zast. Polabiny,hotel (pouze linka č. 7), Bělehradská a Palackého. Zpět ve své trase.
Linky č. 10, 16, 17 a 23 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše. Na objízdné trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linka č. 11 bude ve směru na Dubinu vedena odklonem Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého, Masarykovo nám. do zast. Sukova. Na odklonové trase obslouží zast. Bělehradská. Zpět ve své trase.
Linka č. 99 – bude vedena odklonem ze zast. Polabiny,točna Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého do zast. Třída Míru. Na odklonové trase neobslouží žádné zastávky. Ve směru z třídy Míru do Polabin bude vedena přes zastávku Masarykovo nám.

Zastávky  Stavařov, Zimní stadion a Masarykovo nám. ve směru na Chrudim budou zrušeny.

Doprava na 128. Velkou pardubickou

08. 10. 2018

Dne  14.10.2018  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická s Českou pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Dále upozorňujeme, že v neděli 14.10.2018 v době od 7:30 do 19:00 hod.  bude z důvodu neprůjezdné silnice III/32221 podél stadionu Zlaté přilby ve Svítkově vedena linka č. 15 obousměrně odklonem po místní komunikaci kolem hřbitova a ul. Motoristů. Spoje linky číslo 15 ve směru do Opočínku vynechají zastávku Popkovice,křižovatka.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy