Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

12.11.2017 18:21

V Pardubicích 9. října 2017

Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

Čtyři nové nízkopodlažní autobusy IVECO Urbanway nasazuje Dopravní podnik města Pardubic na pravidelné linky právě v těchto dnech. Tyto vozy splňují nejen emisní normu EURO 6 pro dieselové motory zaměřenou především na emise dusíku, ale svojí výbavou přispívají k dalšímu zvyšování komfortnosti cestování.

Dopravní podnik nakupuje od roku 2016 všechna vozidla s celovozovou klimatizací a jsou standardně vybavena zvukovým informačním systémem TYFLOSET® pro nevidomé cestující a USB nabíjecími přípojkami. Důraz je kladen i na bezpečnost při nástupu a výstupu a to díky kamerám, které monitorují nástupní prostor s LCD zobrazovačem v kabině řidiče.

Dva autobusy IVECO Urbanway již od prosince 2016 dopravní podnik ve svém vozovém parku má. Na linkách se výborně osvědčily.

Robert Klčo
předseda představenstva DPMP a. s.

Uzavírka části Gorkého ulice

18. 02. 2020

v termínu od 2.3. do 29.3.2020 bude uzavřena Gorkého ul. od okružní křižovatky s ul. Čs. armády po náměstí Dukelských hrdinů.
Spoje linky č. 6 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Jilemnického ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Jilemnického. Výchozí zastávka Dukla, náměstí bude přemístěna na protější stranu komunikace do zálivu před pekárnu Hrubý.
Spoje linky č. 10 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Teplého ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Teplého.
Zastávka Dukla, u náměstí nebude v obou směrech po dobu uzavírky obsluhována!

Částečná uzavírka Dělnické ulice

04. 02. 2020

z důvodu jednosměrné uzavírky Dělnické ul. budou všechny spoje linky č. 12 ve směru do Pardubic od 17.2. do 17.5.2020 vedeny odklonem Průmyslovou ul. a obslouží zastávku Černá za Bory, pošta jako náhradní za zastávky Černá za Bory, Dělnická a Černá za Bory, mlékárny.
Spoje ve směru do Černé za Bory budou vedeny po své trase a obslouží stávající zastávky.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy