Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

12.11.2017 18:21

V Pardubicích 9. října 2017

Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

Čtyři nové nízkopodlažní autobusy IVECO Urbanway nasazuje Dopravní podnik města Pardubic na pravidelné linky právě v těchto dnech. Tyto vozy splňují nejen emisní normu EURO 6 pro dieselové motory zaměřenou především na emise dusíku, ale svojí výbavou přispívají k dalšímu zvyšování komfortnosti cestování.

Dopravní podnik nakupuje od roku 2016 všechna vozidla s celovozovou klimatizací a jsou standardně vybavena zvukovým informačním systémem TYFLOSET® pro nevidomé cestující a USB nabíjecími přípojkami. Důraz je kladen i na bezpečnost při nástupu a výstupu a to díky kamerám, které monitorují nástupní prostor s LCD zobrazovačem v kabině řidiče.

Dva autobusy IVECO Urbanway již od prosince 2016 dopravní podnik ve svém vozovém parku má. Na linkách se výborně osvědčily.

Robert Klčo
předseda představenstva DPMP a. s.

V kolonách stojíme všichni, i vozy MHD!

08. 11. 2017

Proč nedokážeme přijet vždycky načas?
Proč narůstá počet spojů se zpožděním?
Pokračujte zde.

Očekáváme zpoždění u Doubravic!

08. 11. 2017

Ve čtvrtek 9.11. a v pátek 10.11. bude na silnici I/36 u nadjezdu v Doubravicích od 7.30 do 16.00 hodin probíhat frézování vozovky. Vzhledem k tomu že se jedná o velice frekventovanou komunikaci, předpokládají se dlouhé kolony v dotčené oblasti a výrazné zpoždění na linkách č. 3, 6 (spoje jedoucí do Doubravic), 1718, v odpolední špičce dále 7, 11 a 33. Dopravní podnik se bude snažit zpoždění eliminovat, ale pro daný úsek neexistuje objízdná trasa, takže možnosti jsou omezené.
Upozorňujeme také, že ačkoliv v sobotu a neděli bude úsek úplně uzavřen pro běžnou dopravu, spojům MHD bude průjezd umožněn a pojedou tak po svých trasách.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.