Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

12.11.2017 18:21

V Pardubicích 9. října 2017

Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy

Čtyři nové nízkopodlažní autobusy IVECO Urbanway nasazuje Dopravní podnik města Pardubic na pravidelné linky právě v těchto dnech. Tyto vozy splňují nejen emisní normu EURO 6 pro dieselové motory zaměřenou především na emise dusíku, ale svojí výbavou přispívají k dalšímu zvyšování komfortnosti cestování.

Dopravní podnik nakupuje od roku 2016 všechna vozidla s celovozovou klimatizací a jsou standardně vybavena zvukovým informačním systémem TYFLOSET® pro nevidomé cestující a USB nabíjecími přípojkami. Důraz je kladen i na bezpečnost při nástupu a výstupu a to díky kamerám, které monitorují nástupní prostor s LCD zobrazovačem v kabině řidiče.

Dva autobusy IVECO Urbanway již od prosince 2016 dopravní podnik ve svém vozovém parku má. Na linkách se výborně osvědčily.

Robert Klčo
předseda představenstva DPMP a. s.

Kolony ve Starých Čívicích

17. 09. 2019

Z důvodů stavebních prací na silnici I/2 ve Starých Čívicích dochází a do 27.9. bude docházet k nepravidelnostem v provozu linek 14, 23, 25. Vzhledem k počtu spojů zasažených zpožděním v kolonách může docházet k přenášení zpoždění i na další linky, na které autobusy přejíždějí. Bohužel nejsme především ve špičkách pracovních dnů schopni z kapacitních důvodů nahradit všechny zpožděné spoje. Děkujeme za pochopení.

Náhradní konečná zastávka v obci Veská

10. 09. 2019

Z důvodu rekonstrukce silnice v obci Veská od 16.9.2019 obslouží spoje linky č. 28 ve směru do Veské zastávku Dašice, Zminný na protější straně vozovky na zastávce cizího dopravce a dále pokračují po objízdné trase na náhradní konečnou zastávku ve Vesce před křižovatkou u Dětského centra. Ve směru do Pardubic pojedou spoje z této náhradní zastávky po pravidelné trase.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik nasazuje na linky čtyři nové nízkopodlažní autobusy