Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace

14.12.2017 11:16

V Pardubicích 14. prosince 2017

Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace - Modernizace odbavovacího systému cestujících v MHD v Pardubicích

V roce 2018 započne dopravní podnik realizaci projektu modernizace odbavovacího systému cestujících pro pardubickou MHD.  Tento projekt, který je rozvržen do několika částí, je zařazen do Integrované územní investice (ITI) hradecko-pardubické aglomerace.  V jejím rámci se předpokládá podpora tohoto projektu ve výši 21 077 311 Kč z Evropských strukturálních a investičních fondů prostřednictvím Operačního programu IROP (integrovaný regionální operační program).

Hlavním parametrem modernizovaného odbavovacího systému cestujících je zajištění interoperability odbavení, která přinese propojení v rámci odbavení cestujících mezi MHD Pardubice s dalšími systémy veřejné dopravy, především se systémem obsluhujícím drážní regionální osobní dopravu na území Pardubického a Královehradeckého kraje a se systémem obsluhujícím veřejnou linkovou dopravu na území těchto krajů. Cestující tak budou moci pro odbavení u participujících dopravců využívat jeden elektronický nosič jízdního dokladu, ať už to bude Pardubická karta, IREDO karta nebo IN ČD karta.   Navíc po provedené modernizaci odbavovacího systému budou moci cestující nově využít k odbavení ve vozidlech MHD bezkontaktní platební bankovní kartu.

Projekt bude probíhat ve dvou technologických částí. Během realizace první části modernizace dojde ke zprovoznění elektronického odbavovacího systému na bázi nové pardubické dopravní čipové karty se strukturou MAP a dokončení elektronického systému odbavení prostřednictvím bezkontaktní platební bankovní karty.  Současně bude probíhat výměna současných Pardubických karet za nové Pardubické karty se strukturou MAP. Druhá realizační část modernizace odbavovacího systému bude zaměřena na provedení integrace odbavení cestujících v dopravních prostředcích MHD v Pardubicích, kteří jsou držiteli karty IREDO nebo IN Karty s elektronickou jízdenkou VYDIS. Předpokládaný termín dokončení je říjen 2018.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Omezení v Pardubičkách 25.-26.5.2019

20. 05. 2019

O víkendu 25. a 26.5.2019 bude probíhat pokládka živičného povrchu na nově vybudované okružní křižovatce ulic Průmyslová a Kyjevská. Provoz bude umožněn vždy jedním volným jízdním pruhem a dojde ke změnám v umístění zastávek.
V sobotu 25.5.2019 bude zastávka Pardubičky,točna ve směru do centra přemístěna cca 30 m proti směru jízdy před nově vybudované odstavné stání na chodníku.
V neděli 26.5.2019 bude zastávka Pardubičky,točna ve směru na Zámeček přemístěna cca 50m ve směru jízdy na středový ostrůvek točny.

Posílení linky 3 dne 18.5.2019

14. 05. 2019

Léčebné lázně Bohdaneč a.s. zahájí lázeňskou sezónu dne 18.5.2019, Na lince č. 3 bude tento den posílena doprava. Od 12.00 do 20.00 hod. bude platit jízdní řád, který najdete zde

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do...