Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace

14.12.2017 11:16

V Pardubicích 14. prosince 2017

Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace - Modernizace odbavovacího systému cestujících v MHD v Pardubicích

V roce 2018 započne dopravní podnik realizaci projektu modernizace odbavovacího systému cestujících pro pardubickou MHD.  Tento projekt, který je rozvržen do několika částí, je zařazen do Integrované územní investice (ITI) hradecko-pardubické aglomerace.  V jejím rámci se předpokládá podpora tohoto projektu ve výši 21 077 311 Kč z Evropských strukturálních a investičních fondů prostřednictvím Operačního programu IROP (integrovaný regionální operační program).

Hlavním parametrem modernizovaného odbavovacího systému cestujících je zajištění interoperability odbavení, která přinese propojení v rámci odbavení cestujících mezi MHD Pardubice s dalšími systémy veřejné dopravy, především se systémem obsluhujícím drážní regionální osobní dopravu na území Pardubického a Královehradeckého kraje a se systémem obsluhujícím veřejnou linkovou dopravu na území těchto krajů. Cestující tak budou moci pro odbavení u participujících dopravců využívat jeden elektronický nosič jízdního dokladu, ať už to bude Pardubická karta, IREDO karta nebo IN ČD karta.   Navíc po provedené modernizaci odbavovacího systému budou moci cestující nově využít k odbavení ve vozidlech MHD bezkontaktní platební bankovní kartu.

Projekt bude probíhat ve dvou technologických částí. Během realizace první části modernizace dojde ke zprovoznění elektronického odbavovacího systému na bázi nové pardubické dopravní čipové karty se strukturou MAP a dokončení elektronického systému odbavení prostřednictvím bezkontaktní platební bankovní karty.  Současně bude probíhat výměna současných Pardubických karet za nové Pardubické karty se strukturou MAP. Druhá realizační část modernizace odbavovacího systému bude zaměřena na provedení integrace odbavení cestujících v dopravních prostředcích MHD v Pardubicích, kteří jsou držiteli karty IREDO nebo IN Karty s elektronickou jízdenkou VYDIS. Předpokládaný termín dokončení je říjen 2018.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Historická vozidla počtvrté

07. 08. 2020

V neděli 16.8.2020 proběhne už čtvrtý díl našich rozložených oslav 70 let DPMP jinak. Nasazen bude trolejbus Škoda 14Tr08 na lince 2 a autobus Karosa B731 na lince 8.

Tentokrát se jízdy konají pouze v neděli!

Kompletní jízdní řády a další informace najdete na příslušné stránce.

Uzavírka Palackého ulice 15. a 16.8.2020

06. 08. 2020

o víkendu 15.8. - 16.8.2020 bude z důvodu překopu vozovky uzavřena Palackého ul. mezi hypermarkety Albert a Lidl. Po dobu uzavírky byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 8, 23, 88 a 90 budou ze zastávky Závodiště vedeny odklonem Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Spoje linky č. 10 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, u náměstí Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje obslouží zastávku Teplého jako náhradní za zastávku Dopravní podnik.

Spoje linky č. 9899 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, vozovna Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do...