Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace

14.12.2017 11:16

V Pardubicích 14. prosince 2017

Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace - Modernizace odbavovacího systému cestujících v MHD v Pardubicích

V roce 2018 započne dopravní podnik realizaci projektu modernizace odbavovacího systému cestujících pro pardubickou MHD.  Tento projekt, který je rozvržen do několika částí, je zařazen do Integrované územní investice (ITI) hradecko-pardubické aglomerace.  V jejím rámci se předpokládá podpora tohoto projektu ve výši 21 077 311 Kč z Evropských strukturálních a investičních fondů prostřednictvím Operačního programu IROP (integrovaný regionální operační program).

Hlavním parametrem modernizovaného odbavovacího systému cestujících je zajištění interoperability odbavení, která přinese propojení v rámci odbavení cestujících mezi MHD Pardubice s dalšími systémy veřejné dopravy, především se systémem obsluhujícím drážní regionální osobní dopravu na území Pardubického a Královehradeckého kraje a se systémem obsluhujícím veřejnou linkovou dopravu na území těchto krajů. Cestující tak budou moci pro odbavení u participujících dopravců využívat jeden elektronický nosič jízdního dokladu, ať už to bude Pardubická karta, IREDO karta nebo IN ČD karta.   Navíc po provedené modernizaci odbavovacího systému budou moci cestující nově využít k odbavení ve vozidlech MHD bezkontaktní platební bankovní kartu.

Projekt bude probíhat ve dvou technologických částí. Během realizace první části modernizace dojde ke zprovoznění elektronického odbavovacího systému na bázi nové pardubické dopravní čipové karty se strukturou MAP a dokončení elektronického systému odbavení prostřednictvím bezkontaktní platební bankovní karty.  Současně bude probíhat výměna současných Pardubických karet za nové Pardubické karty se strukturou MAP. Druhá realizační část modernizace odbavovacího systému bude zaměřena na provedení integrace odbavení cestujících v dopravních prostředcích MHD v Pardubicích, kteří jsou držiteli karty IREDO nebo IN Karty s elektronickou jízdenkou VYDIS. Předpokládaný termín dokončení je říjen 2018.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Linka 1989

15. 11. 2019

DPMP a.s. v rámci vzpomínkových akcí na listopad 1989 vypravuje v úterý 19. listopadu na speciální linku „1989“ trolejbus Škoda 14Tr.

Čtěte více > >

Linka 90 od 5.11.2019

03. 11. 2019

Od úterý 5.11.2019 zajišťujeme třikrát týdně spojení pardubického hlavního nádraží a Letiště Pardubice k letům společnosti SkyUp Airlines do Kyjeva linkou číslo 90. Jízdní řád naleznete zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do...