Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace

14.12.2017 11:16

V Pardubicích 14. prosince 2017

Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do ITI hradecko-pardubické aglomerace - Modernizace odbavovacího systému cestujících v MHD v Pardubicích

V roce 2018 započne dopravní podnik realizaci projektu modernizace odbavovacího systému cestujících pro pardubickou MHD.  Tento projekt, který je rozvržen do několika částí, je zařazen do Integrované územní investice (ITI) hradecko-pardubické aglomerace.  V jejím rámci se předpokládá podpora tohoto projektu ve výši 21 077 311 Kč z Evropských strukturálních a investičních fondů prostřednictvím Operačního programu IROP (integrovaný regionální operační program).

Hlavním parametrem modernizovaného odbavovacího systému cestujících je zajištění interoperability odbavení, která přinese propojení v rámci odbavení cestujících mezi MHD Pardubice s dalšími systémy veřejné dopravy, především se systémem obsluhujícím drážní regionální osobní dopravu na území Pardubického a Královehradeckého kraje a se systémem obsluhujícím veřejnou linkovou dopravu na území těchto krajů. Cestující tak budou moci pro odbavení u participujících dopravců využívat jeden elektronický nosič jízdního dokladu, ať už to bude Pardubická karta, IREDO karta nebo IN ČD karta.   Navíc po provedené modernizaci odbavovacího systému budou moci cestující nově využít k odbavení ve vozidlech MHD bezkontaktní platební bankovní kartu.

Projekt bude probíhat ve dvou technologických částí. Během realizace první části modernizace dojde ke zprovoznění elektronického odbavovacího systému na bázi nové pardubické dopravní čipové karty se strukturou MAP a dokončení elektronického systému odbavení prostřednictvím bezkontaktní platební bankovní karty.  Současně bude probíhat výměna současných Pardubických karet za nové Pardubické karty se strukturou MAP. Druhá realizační část modernizace odbavovacího systému bude zaměřena na provedení integrace odbavení cestujících v dopravních prostředcích MHD v Pardubicích, kteří jsou držiteli karty IREDO nebo IN Karty s elektronickou jízdenkou VYDIS. Předpokládaný termín dokončení je říjen 2018.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Druhá etapa opravy křižovatky u Zimního stadionu

14. 10. 2018

Od pátku 19.10.2018 20:00 hod. do neděle 21.10.2018 12:00 hod. bude probíhat rekonstrukce povrchu vozovky od křižovatky ul. Hradecká a Sukova (včetně) po most P.Wonky na levé polovině vozovky ve směru do Polabin. Po dobu rekonstrukce byla přijata následující opatření:
Linky č. 1, 2, 5 a 13 budou ve směru k Masarykovu nám. vedeny přes tř. Míru, obslouží zast. U Grandu a Třída Míru jako náhradní za Náměstí Republiky a Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linky č. 3 a 33 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zast. Hradecká ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše a Bělehradskou ul. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linky č. 6, 8, 9, 12 a 88 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. Autobusové nádraží. Zpět ve své trase.
Linka č. 28 bude ve směru na Závodu Míru vedena odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. K Polabinám. Zpět ve své trase.
Linky č. 7 a 14 budou ve směru na Duklu vedeny odklonem ul. Bělehradskou, Kpt. Bartoše a Palackého. Na odklonové trase obslouží zast. Polabiny,hotel (pouze linka č. 7), Bělehradská a Palackého. Zpět ve své trase.
Linky č. 10, 16, 17 a 23 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše. Na objízdné trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linka č. 11 bude ve směru na Dubinu vedena odklonem Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého, Masarykovo nám. do zast. Sukova. Na odklonové trase obslouží zast. Bělehradská. Zpět ve své trase.
Linka č. 99 – bude vedena odklonem ze zast. Polabiny,točna Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého do zast. Třída Míru. Na odklonové trase neobslouží žádné zastávky. Ve směru z třídy Míru do Polabin bude vedena přes zastávku Masarykovo nám.

Zastávky  Stavařov, Zimní stadion a Masarykovo nám. ve směru na Chrudim budou zrušeny.

Doprava na 128. Velkou pardubickou

08. 10. 2018

Dne  14.10.2018  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická s Českou pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Dále upozorňujeme, že v neděli 14.10.2018 v době od 7:30 do 19:00 hod.  bude z důvodu neprůjezdné silnice III/32221 podél stadionu Zlaté přilby ve Svítkově vedena linka č. 15 obousměrně odklonem po místní komunikaci kolem hřbitova a ul. Motoristů. Spoje linky číslo 15 ve směru do Opočínku vynechají zastávku Popkovice,křižovatka.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik připravuje realizaci dalšího projektu zařazeného do...