15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

23.04.2018 20:55

V Pardubicích 19. dubna 2018

15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

Již od poloviny dubna probíhá přejímka nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů, které plzeňská společnost dodává průběžně, vyrazí na linky MHD již během května. Tyto trolejbusy pořizuje dopravní podnik v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy a autobusy, které dopravní podnik v posledních letech v rámci obnovy vozového parku nakupuje, jsou již standardně vybaveny celovozovou klimatizaci. Zvýšený komfort cestování díky příjemnému klimatizovanému prostředí uvnitř vozu jistě cestující ocení především v nadcházejícím letním období." říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo. „Klimatizovaných vozidel bude Dopravní podnik města Pardubic od května nasazovat v počtech 18 trolejbusů a 11 autobusů. Díky nákupu nových vozidel se rovněž výrazně zvýší procentuální zastoupení nízkopodlažní vozů v našem vozovém parku. Aktuálně bude dopravní podnik provozovat. 90% nízkopodlažních autobusů a 95% nízkopodlažních trolejbusů." dodává Klčo.

Výroční zpráva za rok 2017

25. 05. 2018

Výroční zpráva našeho podniku za rok 2017 byla přidána na příslušnou stránku.

Doprava na Aviatickou pouť 2018

16. 05. 2018

Ve dnech 2. a 3.6.2018 zavádí Dopravní podnik města Pardubic a.s. posilové spoje na Aviatickou pouť.

Posilové spoje z Hlavního nádraží na Letiště

Trasa: Hlavní nádraží, st. 2 – Palackého – 17. listopadu – Na Spravedlnosti – Domov mládeže – Teplého – Dopravní podnik – Závodiště – Letiště.

Odjezdy posilových spojů z Hlavního nádraží v době od 11:10 hod. do 16:10 hod. budou v pravidelném intervalu 20 minut. Posilové spoje obsluhují všechny zastávky na trase.

V 10:00 a v 10:40 hodin bude navíc možné na zastávce Hlavní nádraží přestoupit z linky č. 8 na posilový spoj v trase Hlavní nádraží, st. 3 - Albert HM – Závodiště – Letiště.

Posilové spoje z Letiště na Hlavní nádraží

Trasa: Letiště – Závodiště – Dopravní podnik – Teplého – Domov mládeže – Na Spravedlnosti – 17. listopadu – Palackého – Hlavní nádraží.

Odjezdy posilových spojů z Letiště v době od 11:50 hod. do 16:30 hod. budou v pravidelném intervalu 20 minut. V době od 16:30 hod. do 17:30 hod. budou odjezdy z Letiště v pravidelném intervalu 10 minut. Posilové spoje obsluhují všechny zastávky na trase.

V posilových vozech se cestující přepravují bezplatně.

Leták včetně podrobných jízdních řádů posilových spojů

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy 15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na...

© 2009 – 2016 Dopravní podnik města Pardubic a.s.