15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

23.04.2018 20:55

V Pardubicích 19. dubna 2018

15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

Již od poloviny dubna probíhá přejímka nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů, které plzeňská společnost dodává průběžně, vyrazí na linky MHD již během května. Tyto trolejbusy pořizuje dopravní podnik v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy a autobusy, které dopravní podnik v posledních letech v rámci obnovy vozového parku nakupuje, jsou již standardně vybaveny celovozovou klimatizaci. Zvýšený komfort cestování díky příjemnému klimatizovanému prostředí uvnitř vozu jistě cestující ocení především v nadcházejícím letním období." říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo. „Klimatizovaných vozidel bude Dopravní podnik města Pardubic od května nasazovat v počtech 18 trolejbusů a 11 autobusů. Díky nákupu nových vozidel se rovněž výrazně zvýší procentuální zastoupení nízkopodlažní vozů v našem vozovém parku. Aktuálně bude dopravní podnik provozovat. 90% nízkopodlažních autobusů a 95% nízkopodlažních trolejbusů." dodává Klčo.

Opatření při případné evakuaci

16. 01. 2019

EDIT 18.1.2019 v 11:10: podle informací z krizového štábu k evakuaci nedojde, nález pumy nebyl potvrzen.

Provoz MHD na Štědrý den

19. 12. 2018

Na „ŠTĚDRÝ DEN“ (pondělí 24.12.2018) jede MHD jako ve svátek a končí provoz mezi 18:00 – 19:00 hod. Poznámky "W", určující který spoj jede či nejede jsou uvedeny přímo v jízdních řádech jednotlivých linek.
Ve večerních hodinách potom vyjedou mimořádné spoje na linkách 2, 5 a 6. Jízdní řád mimořádných spojů si můžete stáhnout zde.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy 15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na...