15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

23.04.2018 20:55

V Pardubicích 19. dubna 2018

15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

Již od poloviny dubna probíhá přejímka nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů, které plzeňská společnost dodává průběžně, vyrazí na linky MHD již během května. Tyto trolejbusy pořizuje dopravní podnik v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy a autobusy, které dopravní podnik v posledních letech v rámci obnovy vozového parku nakupuje, jsou již standardně vybaveny celovozovou klimatizaci. Zvýšený komfort cestování díky příjemnému klimatizovanému prostředí uvnitř vozu jistě cestující ocení především v nadcházejícím letním období." říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo. „Klimatizovaných vozidel bude Dopravní podnik města Pardubic od května nasazovat v počtech 18 trolejbusů a 11 autobusů. Díky nákupu nových vozidel se rovněž výrazně zvýší procentuální zastoupení nízkopodlažní vozů v našem vozovém parku. Aktuálně bude dopravní podnik provozovat. 90% nízkopodlažních autobusů a 95% nízkopodlažních trolejbusů." dodává Klčo.

Přesunutí nástupní hrany zastávky Hostovice

16. 08. 2018

od pondělí 20.08. od 8 hodin až do odvolání bude nástupní hrana zastávky Hostovice přeložena do prostor výstupní zastávky. Spoje linky 28 budou tedy cestující nabírat tam, což konkrétně znamená před domem č. p. 8. Důvodem přesunu je oprava chodníku a s tím související pohyb stavební mechanizace po přilehlé komunikaci.

Omezení v Trnové 25.8.2018

09. 08. 2018

Vážení cestující, z důvodu pokládky živičného povrchu na kruhovém objezdu v Trnové budou v od soboty 25.8. od 4:15 hod. do neděle 26.8. do 4:15 hod. vedeny linky MHD následovně:
- na spoje linek č. 3, 33, 7 a 11 budou nasazeny autobusy a pojedou ve svých trasách.
- spoje linky č. 13 ve směru do Ohrazenic obslouží zast. Karla Šípka jako náhradní za zast. Polabiny,TÚ a zast. Trnová (směr Globus) jako náhradní za zast. Trnová,náměstí. Dále budou spoje obousměrně vedeny odklonem Doubravickou ul. Ve směru na Dubinu pojedou spoje ul. Jiřího Potůčka.
- spoje linky č. 17 budou obousměrně vedeny odklonem Doubravickou ul.
- spoje linky č. 18 ve směru do Černé u Bohdanče obslouží zast. Karla Šípka jako náhradní za zast. Polabiny,TÚ a zast. Trnová (směr Globus) jako náhradní za zast. Trnová,náměstí. Ve směru do Dražkovic pojedou spoje ul. Jiřího Potůčka.
- spoje linky č. 98 budou vedeny odklonem Doubravickou ul.
Zastávka Ohrazenice,škola bude po dobu dopravního omezení zrušena bez náhrady v obou směrech!

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy 15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na...