15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

23.04.2018 20:55

V Pardubicích 19. dubna 2018

15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

Již od poloviny dubna probíhá přejímka nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů, které plzeňská společnost dodává průběžně, vyrazí na linky MHD již během května. Tyto trolejbusy pořizuje dopravní podnik v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy a autobusy, které dopravní podnik v posledních letech v rámci obnovy vozového parku nakupuje, jsou již standardně vybaveny celovozovou klimatizaci. Zvýšený komfort cestování díky příjemnému klimatizovanému prostředí uvnitř vozu jistě cestující ocení především v nadcházejícím letním období." říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo. „Klimatizovaných vozidel bude Dopravní podnik města Pardubic od května nasazovat v počtech 18 trolejbusů a 11 autobusů. Díky nákupu nových vozidel se rovněž výrazně zvýší procentuální zastoupení nízkopodlažní vozů v našem vozovém parku. Aktuálně bude dopravní podnik provozovat. 90% nízkopodlažních autobusů a 95% nízkopodlažních trolejbusů." dodává Klčo.

Druhá etapa opravy křižovatky u Zimního stadionu

14. 10. 2018

Od pátku 19.10.2018 20:00 hod. do neděle 21.10.2018 12:00 hod. bude probíhat rekonstrukce povrchu vozovky od křižovatky ul. Hradecká a Sukova (včetně) po most P.Wonky na levé polovině vozovky ve směru do Polabin. Po dobu rekonstrukce byla přijata následující opatření:
Linky č. 1, 2, 5 a 13 budou ve směru k Masarykovu nám. vedeny přes tř. Míru, obslouží zast. U Grandu a Třída Míru jako náhradní za Náměstí Republiky a Masarykovo nám. Zpět ve své trase.
Linky č. 3 a 33 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zast. Hradecká ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše a Bělehradskou ul. Na odklonové trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linky č. 6, 8, 9, 12 a 88 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. Autobusové nádraží. Zpět ve své trase.
Linka č. 28 bude ve směru na Závodu Míru vedena odklonem ze zastávky Sukova do zast. Třída Míru a dále do zast. K Polabinám. Zpět ve své trase.
Linky č. 7 a 14 budou ve směru na Duklu vedeny odklonem ul. Bělehradskou, Kpt. Bartoše a Palackého. Na odklonové trase obslouží zast. Polabiny,hotel (pouze linka č. 7), Bělehradská a Palackého. Zpět ve své trase.
Linky č. 10, 16, 17 a 23 budou ve směru k Hl. nádraží vedeny odklonem ul. Bělehradskou a Kpt. Bartoše. Na objízdné trase obslouží všechny nácestné zastávky. Zpět ve své trase.
Linka č. 11 bude ve směru na Dubinu vedena odklonem Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého, Masarykovo nám. do zast. Sukova. Na odklonové trase obslouží zast. Bělehradská. Zpět ve své trase.
Linka č. 99 – bude vedena odklonem ze zast. Polabiny,točna Bělehradskou ul., Kpt. Bartoše, Palackého do zast. Třída Míru. Na odklonové trase neobslouží žádné zastávky. Ve směru z třídy Míru do Polabin bude vedena přes zastávku Masarykovo nám.

Zastávky  Stavařov, Zimní stadion a Masarykovo nám. ve směru na Chrudim budou zrušeny.

Doprava na 128. Velkou pardubickou

08. 10. 2018

Dne  14.10.2018  bude zajištěna  kyvadlová  přeprava  diváků  na závod Velká pardubická s Českou pojišťovnou.

Trasy posilových spojů:

Polabiny, Sluneční - Bělehradská ul. – Masarykovo nám. – Palackého – Hl. nádraží (st. 3) nadj. Paramo – Závodiště.
● Dubina, sever - Na Drážce – Dašická ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Dubina, točna - Židov – Sakařova ul. – nám. Republiky – Masarykovo nám. – Jana Palacha – Teplého – Závodiště.
● Masarykovo nám. - Autobusové nádraží – Hlavní nádraží (st. 3) – Albert HM – Závodiště.
● Hlavní nádraží (st. 3) přes nadjezd Paramo na zast. Závodiště.

Kompletní informace a jízdní řády jsou ke stažení zde.

Dále upozorňujeme, že v neděli 14.10.2018 v době od 7:30 do 19:00 hod.  bude z důvodu neprůjezdné silnice III/32221 podél stadionu Zlaté přilby ve Svítkově vedena linka č. 15 obousměrně odklonem po místní komunikaci kolem hřbitova a ul. Motoristů. Spoje linky číslo 15 ve směru do Opočínku vynechají zastávku Popkovice,křižovatka.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy 15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na...