15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

23.04.2018 20:55

V Pardubicích 19. dubna 2018

15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na linky MHD ještě před začátkem léta

Již od poloviny dubna probíhá přejímka nových trolejbusů Škoda 30 Tr SOR od společnosti ŠKODA ELECTRIC a.s.  Patnáct nových vozů, které plzeňská společnost dodává průběžně, vyrazí na linky MHD již během května. Tyto trolejbusy pořizuje dopravní podnik v rámci projektu Udržitelný a environmentální rozvoj městské hromadné dopravy provozované trolejbusy ve Statutárním městě Pardubice, který vznikl ve spolupráci s EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR.

„Nové trolejbusy a autobusy, které dopravní podnik v posledních letech v rámci obnovy vozového parku nakupuje, jsou již standardně vybaveny celovozovou klimatizaci. Zvýšený komfort cestování díky příjemnému klimatizovanému prostředí uvnitř vozu jistě cestující ocení především v nadcházejícím letním období." říká předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo. „Klimatizovaných vozidel bude Dopravní podnik města Pardubic od května nasazovat v počtech 18 trolejbusů a 11 autobusů. Díky nákupu nových vozidel se rovněž výrazně zvýší procentuální zastoupení nízkopodlažní vozů v našem vozovém parku. Aktuálně bude dopravní podnik provozovat. 90% nízkopodlažních autobusů a 95% nízkopodlažních trolejbusů." dodává Klčo.

Kolony ve Starých Čívicích

17. 09. 2019

Z důvodů stavebních prací na silnici I/2 ve Starých Čívicích dochází a do 27.9. bude docházet k nepravidelnostem v provozu linek 14, 23, 25. Vzhledem k počtu spojů zasažených zpožděním v kolonách může docházet k přenášení zpoždění i na další linky, na které autobusy přejíždějí. Bohužel nejsme především ve špičkách pracovních dnů schopni z kapacitních důvodů nahradit všechny zpožděné spoje. Děkujeme za pochopení.

Náhradní konečná zastávka v obci Veská

10. 09. 2019

Z důvodu rekonstrukce silnice v obci Veská od 16.9.2019 obslouží spoje linky č. 28 ve směru do Veské zastávku Dašice, Zminný na protější straně vozovky na zastávce cizího dopravce a dále pokračují po objízdné trase na náhradní konečnou zastávku ve Vesce před křižovatkou u Dětského centra. Ve směru do Pardubic pojedou spoje z této náhradní zastávky po pravidelné trase.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy 15 nových klimatizovaných trolejbusů nasadí dopravní podnik na...