Dopravní podniky slaví úspěch. Zvítězily v prestižní soutěži Recruitment Academy Awards o nejlepší kariérní video roku

26.11.2018 16:33

Dopravní podniky slaví úspěch.  Zvítězily v prestižní soutěži Recruitment Academy Awards o nejlepší kariérní video roku

Sdružení dopravních podniků České republiky získalo první místo v kategorii kariérní video roku. Slavnostní vyhlášení výherců čtvrtého ročníku soutěže Recruitment Academy Awards proběhlo v pražské La Fabrice ve čtvrtek 22. listopadu 2018. Vítězný spot propagující povolání řidiče MHD zaujal neotřelou kreativitou a nadsázkou. Dopravní podniky vtipnou kampaní představují řidiče jako akčního hrdinu a lákají nové uchazeče.

„Vsadili jsme na nadsázku a humor a jsem velmi potěšen, že to byl krok správným směrem. Takto významného ocenění si velmi vážíme a zavazuje nás to posouvat nábor zaměstnanců a s ním spojený personální marketing na další úroveň. Největším zadostiučiněním je, že přímo v Dopravním podniku hl. m. Prahy (DPP) registrujeme čím dál větší zájem o práci řidiče," říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP, který převzal ocenění.

Vítěze čtvrtého ročníku Recruitment Academy Awards 2018 volila Akademická rada Recruitment Academy v čele s bývalým členem nejvyššího celosvětového vedení společnosti Microsoft Janem Mühlfeitem.  Prestižní soutěž je určena pro společnosti, které se věnují náboru zaměstnanců a personálnímu marketingu na světové úrovni.

Kategorie o nejlepší kariérní video roku je zaměřena na videa propagující společnosti a vysvětlující důvody, proč by u nich lidé chtěli pracovat. Obsah se může zaměřit na hlavní činnost firmy, její historii nebo konkrétní zaměstnance. Kritickým aspektem videa je poutavá prezentace firmy jako zaměstnavatele.

Vítězné video bylo společným projektem Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR). Do společné kampaně se zapojily dopravní podniky v Brně, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Opavě, Pardubicích, Plzni a Praze. Cílem kampaně bylo zvýšit zájem o povolání řidiče ve veřejné dopravě i popularizace tohoto zaměstnání v době, kdy je na trhu práce nedostatek kvalifikovaných řidičů.

„Velkou zásluhu na tomto ocenění, kterého si velmi vážíme, má určitě agentura Saatchi & Saatchi a kreativní produkční společnost Yo'Mama. V tomto případě povedená realizace jen podtrhla dobrý nápad," oceňuje spolupráci a autory Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a. s., a předseda SDP ČR.

„Spotem jsme chtěli zaujmout a tím upozornit na současnou situaci na trhu práce. Jsem rád, že se nám to podařilo," dodávák ocenění Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, a. s., a místopředseda SDP ČR.

Další informace:
1)    Odkaz na vítězné video DPP najdete zde https://www.youtube.com/watch?v=Bft0aAChMaU
2)    Odkaz na oficiální stránky soutěže zde: https://raawards.cz
3)    Scan ocenění prvního místa pro SDP je k dispozici v přiloženém dokumentu.

Kontakty pro více informací:

Aneta Řehková
Tisková mluvčí SDP ČR
e-mail: RehkovaA@dpp.cz

Mgr. Michal Kraus, MSc
Předseda SDP ČR
tel: 378 037 575
email: kraus@pmdp.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně více než 318 milionů vozových kilometrů a přepraví téměř 2,5 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů,  1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70 % výkonů je již dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

13.-14.4.2019 - přeložení zastávky Lázně Bohdaneč, náměstí

08. 04. 2019

Vážení cestující, z důvodu uzavírky kruhového objezdu v Lázních Bohdaneč, bude ve dnech  13.4. a 14.4. 2019 zastávka Lázně Bohdaneč, náměstí v obou směrech přeložena k sokolovně do ul. Za Sokolovnou. Provoz na lince číslo 3 bude po oba dva dny zajišťován autobusy.

13.4.2019 - omezení z důvodu konání Pardubického vinařského půlmaratonu

04. 04. 2019

Dne 13.4.2019 se bude konat v centru města Pardubický vinařský půlmaraton. V době konání sportovní akce bude pro MHD uzavřena tř. Míru, Sukova tř., nám. Republiky, Smetanovo nám., Jahnova, Bubeníkova, Husova, Sakařova, Kunětická a Studentská ulice i část ulice Dašické a Štrossovy. Uzavřeny budou i dva jízdní pruhy Masarykova nám. a Hradecké ulice od křižovatky s tř. Míru ke křižovatce s Poděbradskou ul.

Po dobu konání závodů nebudou obsluhovány zastávky: Sukova, Nám. Republiky, Karla IV., Třída Míru, Sakařova, Holubova, Bezdíkčkova, Zlatá štika, Na Haldě, Na Bukovině, Krajský úřad, Univerzita, Cihelna,točna, U Kostelíčka, zast. Masarykovo nám. ve směru do Polabin i na Sukovu třídu, zast. Zimní stadion, Stavařov ve směru do Polabin.

Pro zastávku Na Okrouhlíku ve směru do Pardubiček bude v ul. Na Kamenci zřízena náhradní zastávka. Pro zastávku Štrossova ve směru do centra bude v ul. Na Kamenci zřízena náhradní zastávka. Pro zastávku Hradecká ve směru ke Globusu bude zřízena náhradní zastávka u parkoviště před SOU v Poděbradské ul. Za zastávku Staré Hradiště, hostinec bude zřízena náhradní proti zastávce Staré Hradiště,OÚ.

Odklonové trasy linek MHD v době od 7:00 do 17:00 hod.:

Linka č. 1 – bude obousměrně vedena po trase 17. listopadu – Palackého (náhrada za Masarykovo nám.) a po rychlodráze, kde obslouží zast. Hlaváčova a K nemocnici, na zastávku Slovany,Dašická a dále po své trase.

Linka č. 2 – obousměrně obslouží zast. Štrossova (ve směru do Polabin bude náhradní zast. v ul. Ke Kamenci) a zast. Na Okrouhlíku (ve směru na Zámeček bude náhradní v ul. Ke Kamenci), po rychlodráze, kde obslouží zast. K nemocnici a Hlaváčova, ve směru do Polabin obslouží zast. Masarykovo nám. a dále po své trase. Ve směru na Zámeček obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám.

Linka č. 5 – bude obousměrně vedena po trase na zast. 17. listopadu – Palackého (náhrada za Masarykovo nám.) a dále po rychlodráze, kde obslouží zastávky Hlaváčova, K nemocnici a Na Drážce a dále po své trase.

Linka č. 6 – z Dukly nám. bude vedena po své trase na zast. Výzkumný ústav, přejede na rychlodráhu, kde obslouží zast. Hlaváčova, ve svém směru obslouží zastávku Masarykovo nám. a dále po své trase. Ve směru na Duklu obslouží zastávku K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám.

Linka č. 8 a 88 – z Dubiny pojede po své trase na zast. K nemocnici - na rychlodráze obslouží zast. Hlaváčova. Ve svém směru obslouží zast. Masarykovo nám. Ve směru na Dubinu obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám. a dále po své trase.

Linka č. 9 – z Hůrek bude vedena po své trase na zast. Husova. Na objízdné trase obslouží zast. Židov, točna, Na Drážce, K nemocnici, Hlaváčova a ve svém směru i zastávku Masarykovo nám. Ve směru na Hůrka obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám. a dále po shodné objízdné trase.

Linka č. 11 – z Dubiny,sever bude vedena na zast. Na Drážce a dále po obousměrné objížďce po rychlodráze, kde obslouží zast. K nemocnici a Hlaváčova. Dále pojede po Palackého tř. do zast. K Polabinám. a dále k zimnímu stadionu.

Linka č. 13 – bude vedena z Ohrazenic na náhradní zastávku K Polabinám (za Masarykovo nám.) a dále po rychlodráze, kde obslouží zastávky Hlaváčova a K nemocnici. Ze zastávky Na Drážce pojede po své trase. V opačném směru obslouží zast. Masarykovo nám. a dále ve své trase.

Linka č. 28 – obousměrně obslouží zast. Štrossova (ve směru na Závodu Míru bude náhradní zast. v ul. Ke Kamenci) a zast. Na Okrouhlíku (ve směru do Hostovic bude náhradní v ul. Ke Kamenci), po rychlodráze, kde obslouží zast. K nemocnici a Hlaváčova, do zastávky K Polabinám a dále na Závodu Míru.

Odklonové trasy linek MHD v době od 9:00 do 16:00 hod.:

Linka č. 3 a 33 bude ve směru na Lázně Bohdaneč (Globus) vedena odklonem ze zastávky Palackého, do zast. K Polabinám a náhradní zast. Hradecká v Poděbradské ul. Spoje neobslouží zastávky Zimní stadion a Stavařov.

Linky č. 7, 11, 14, 17 – ve směru do Polabin obslouží zast. K Polabinám a vynechají zastávky Zimní stadion a Stavařov.

Linka č. 10 – ve směru na Cihelnu obslouží zast. K Polabinám jako náhradu za Masarykovo nám., vynechá zast. Zimní stadion a Stavařov a dále bude vedena na náhradní výstupní zastávku Hradecká. Ve směru k nádraží obslouží zastávku Hradecká jako náhradní zastávku za zastávky Cihelna,točna a Univerzita.

Linka č. 16 – ve směru do Němčic (Dřítče) obslouží zastávku K Polabinám (náhrada za Masarykovo nám.), vynechá zastávky Zimní stadion a Stavařov, obslouží náhradní zast. Hradecká v Poděbradské ul. za zast. Univerzita a Cihelna,točna. Dále pokračuje přes Ohrazenice do náhradní zast. Staré Hradiště, hostinec. Spoje ve směru k Hl. nádraží obslouží zastávku Staré Hradiště,OÚ a dále pak zast. Hradecká jako náhradní za zastávky Cihelna,točna a Univerzita.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podniky slaví úspěch. Zvítězily v prestižní soutěži...