Dopravní podniky slaví úspěch. Zvítězily v prestižní soutěži Recruitment Academy Awards o nejlepší kariérní video roku

26.11.2018 16:33

Dopravní podniky slaví úspěch.  Zvítězily v prestižní soutěži Recruitment Academy Awards o nejlepší kariérní video roku

Sdružení dopravních podniků České republiky získalo první místo v kategorii kariérní video roku. Slavnostní vyhlášení výherců čtvrtého ročníku soutěže Recruitment Academy Awards proběhlo v pražské La Fabrice ve čtvrtek 22. listopadu 2018. Vítězný spot propagující povolání řidiče MHD zaujal neotřelou kreativitou a nadsázkou. Dopravní podniky vtipnou kampaní představují řidiče jako akčního hrdinu a lákají nové uchazeče.

„Vsadili jsme na nadsázku a humor a jsem velmi potěšen, že to byl krok správným směrem. Takto významného ocenění si velmi vážíme a zavazuje nás to posouvat nábor zaměstnanců a s ním spojený personální marketing na další úroveň. Největším zadostiučiněním je, že přímo v Dopravním podniku hl. m. Prahy (DPP) registrujeme čím dál větší zájem o práci řidiče," říká Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP, který převzal ocenění.

Vítěze čtvrtého ročníku Recruitment Academy Awards 2018 volila Akademická rada Recruitment Academy v čele s bývalým členem nejvyššího celosvětového vedení společnosti Microsoft Janem Mühlfeitem.  Prestižní soutěž je určena pro společnosti, které se věnují náboru zaměstnanců a personálnímu marketingu na světové úrovni.

Kategorie o nejlepší kariérní video roku je zaměřena na videa propagující společnosti a vysvětlující důvody, proč by u nich lidé chtěli pracovat. Obsah se může zaměřit na hlavní činnost firmy, její historii nebo konkrétní zaměstnance. Kritickým aspektem videa je poutavá prezentace firmy jako zaměstnavatele.

Vítězné video bylo společným projektem Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR). Do společné kampaně se zapojily dopravní podniky v Brně, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Opavě, Pardubicích, Plzni a Praze. Cílem kampaně bylo zvýšit zájem o povolání řidiče ve veřejné dopravě i popularizace tohoto zaměstnání v době, kdy je na trhu práce nedostatek kvalifikovaných řidičů.

„Velkou zásluhu na tomto ocenění, kterého si velmi vážíme, má určitě agentura Saatchi & Saatchi a kreativní produkční společnost Yo'Mama. V tomto případě povedená realizace jen podtrhla dobrý nápad," oceňuje spolupráci a autory Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a. s., a předseda SDP ČR.

„Spotem jsme chtěli zaujmout a tím upozornit na současnou situaci na trhu práce. Jsem rád, že se nám to podařilo," dodávák ocenění Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, a. s., a místopředseda SDP ČR.

Další informace:
1)    Odkaz na vítězné video DPP najdete zde https://www.youtube.com/watch?v=Bft0aAChMaU
2)    Odkaz na oficiální stránky soutěže zde: https://raawards.cz
3)    Scan ocenění prvního místa pro SDP je k dispozici v přiloženém dokumentu.

Kontakty pro více informací:

Aneta Řehková
Tisková mluvčí SDP ČR
e-mail: RehkovaA@dpp.cz

Mgr. Michal Kraus, MSc
Předseda SDP ČR
tel: 378 037 575
email: kraus@pmdp.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně více než 318 milionů vozových kilometrů a přepraví téměř 2,5 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů,  1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70 % výkonů je již dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Jízdní řády do mobilu

07. 12. 2018

Na stránce Jízdní řády do mobilu stahujte novou verzi Jízdních řádů do mobilu platnou od 9.12.2018

Dílčí změny jízdních řádů od 9.12.2018