Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Praha, 21. června 2019

TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Správní rada Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) zvolila tento týden do svého čela nového předsedu. Stal se jím čtyřiačtyřicetiletý Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva pardubického dopravního podniku.

Tomáš Pelikán řídí pardubický dopravní podnik již od roku 2005 a dlouhodobě se věnuje problematice čerpání dotačních titulů pro oblast veřejné dopravy. Ve funkci nahradil dosavadního šéfa sdružení Michala Krause, který vedl SDP ČR od roku 2015 a znovu již nekandidoval.

„Výsledku volby správní rady si velmi cením a bude pro mne výzvou navázat na práci mého předchůdce," komentuje zvolení Tomáš Pelikán, novopečený předseda SDP ČR a Místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik města Pardubic.

Post prvního místopředsedy bude i nadále vykonávat Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, stejně tak pozici druhého místopředsedy obhájil Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Kontakt:

Mgr. Martin Chval
výkonný ředitel SDP ČR
tel: 724 361 999
email: sdp-cr@sdp-cr.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 20 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně téměř 310 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,4 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů, 1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Historická vozidla počtvrté

07. 08. 2020

V neděli 16.8.2020 proběhne už čtvrtý díl našich rozložených oslav 70 let DPMP jinak. Nasazen bude trolejbus Škoda 14Tr08 na lince 2 a autobus Karosa B731 na lince 8.

Tentokrát se jízdy konají pouze v neděli!

Kompletní jízdní řády a další informace najdete na příslušné stránce.

Uzavírka Palackého ulice 15. a 16.8.2020

06. 08. 2020

o víkendu 15.8. - 16.8.2020 bude z důvodu překopu vozovky uzavřena Palackého ul. mezi hypermarkety Albert a Lidl. Po dobu uzavírky byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 8, 23, 88 a 90 budou ze zastávky Závodiště vedeny odklonem Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Spoje linky č. 10 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, u náměstí Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje obslouží zastávku Teplého jako náhradní za zastávku Dopravní podnik.

Spoje linky č. 9899 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, vozovna Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš...