Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Praha, 21. června 2019

TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Správní rada Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) zvolila tento týden do svého čela nového předsedu. Stal se jím čtyřiačtyřicetiletý Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva pardubického dopravního podniku.

Tomáš Pelikán řídí pardubický dopravní podnik již od roku 2005 a dlouhodobě se věnuje problematice čerpání dotačních titulů pro oblast veřejné dopravy. Ve funkci nahradil dosavadního šéfa sdružení Michala Krause, který vedl SDP ČR od roku 2015 a znovu již nekandidoval.

„Výsledku volby správní rady si velmi cením a bude pro mne výzvou navázat na práci mého předchůdce," komentuje zvolení Tomáš Pelikán, novopečený předseda SDP ČR a Místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik města Pardubic.

Post prvního místopředsedy bude i nadále vykonávat Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, stejně tak pozici druhého místopředsedy obhájil Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Kontakt:

Mgr. Martin Chval
výkonný ředitel SDP ČR
tel: 724 361 999
email: sdp-cr@sdp-cr.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 20 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně téměř 310 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,4 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů, 1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Kolony ve Starých Čívicích

17. 09. 2019

Z důvodů stavebních prací na silnici I/2 ve Starých Čívicích dochází a do 27.9. bude docházet k nepravidelnostem v provozu linek 14, 23, 25. Vzhledem k počtu spojů zasažených zpožděním v kolonách může docházet k přenášení zpoždění i na další linky, na které autobusy přejíždějí. Bohužel nejsme především ve špičkách pracovních dnů schopni z kapacitních důvodů nahradit všechny zpožděné spoje. Děkujeme za pochopení.

Náhradní konečná zastávka v obci Veská

10. 09. 2019

Z důvodu rekonstrukce silnice v obci Veská od 16.9.2019 obslouží spoje linky č. 28 ve směru do Veské zastávku Dašice, Zminný na protější straně vozovky na zastávce cizího dopravce a dále pokračují po objízdné trase na náhradní konečnou zastávku ve Vesce před křižovatkou u Dětského centra. Ve směru do Pardubic pojedou spoje z této náhradní zastávky po pravidelné trase.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš...