Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Praha, 21. června 2019

TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Správní rada Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) zvolila tento týden do svého čela nového předsedu. Stal se jím čtyřiačtyřicetiletý Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva pardubického dopravního podniku.

Tomáš Pelikán řídí pardubický dopravní podnik již od roku 2005 a dlouhodobě se věnuje problematice čerpání dotačních titulů pro oblast veřejné dopravy. Ve funkci nahradil dosavadního šéfa sdružení Michala Krause, který vedl SDP ČR od roku 2015 a znovu již nekandidoval.

„Výsledku volby správní rady si velmi cením a bude pro mne výzvou navázat na práci mého předchůdce," komentuje zvolení Tomáš Pelikán, novopečený předseda SDP ČR a Místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik města Pardubic.

Post prvního místopředsedy bude i nadále vykonávat Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, stejně tak pozici druhého místopředsedy obhájil Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Kontakt:

Mgr. Martin Chval
výkonný ředitel SDP ČR
tel: 724 361 999
email: sdp-cr@sdp-cr.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 20 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně téměř 310 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,4 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů, 1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Uzavírka části Gorkého ulice

18. 02. 2020

v termínu od 2.3. do 29.3.2020 bude uzavřena Gorkého ul. od okružní křižovatky s ul. Čs. armády po náměstí Dukelských hrdinů.
Spoje linky č. 6 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Jilemnického ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Jilemnického. Výchozí zastávka Dukla, náměstí bude přemístěna na protější stranu komunikace do zálivu před pekárnu Hrubý.
Spoje linky č. 10 budou obousměrně vedeny odklonem ul. Čs. armády a Teplého ul. Na odklonové trase obslouží zastávku Teplého.
Zastávka Dukla, u náměstí nebude v obou směrech po dobu uzavírky obsluhována!

Částečná uzavírka Dělnické ulice

04. 02. 2020

z důvodu jednosměrné uzavírky Dělnické ul. budou všechny spoje linky č. 12 ve směru do Pardubic od 17.2. do 17.5.2020 vedeny odklonem Průmyslovou ul. a obslouží zastávku Černá za Bory, pošta jako náhradní za zastávky Černá za Bory, Dělnická a Černá za Bory, mlékárny.
Spoje ve směru do Černé za Bory budou vedeny po své trase a obslouží stávající zastávky.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš...