Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Praha, 21. června 2019

TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš Pelikán

Správní rada Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) zvolila tento týden do svého čela nového předsedu. Stal se jím čtyřiačtyřicetiletý Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva pardubického dopravního podniku.

Tomáš Pelikán řídí pardubický dopravní podnik již od roku 2005 a dlouhodobě se věnuje problematice čerpání dotačních titulů pro oblast veřejné dopravy. Ve funkci nahradil dosavadního šéfa sdružení Michala Krause, který vedl SDP ČR od roku 2015 a znovu již nekandidoval.

„Výsledku volby správní rady si velmi cením a bude pro mne výzvou navázat na práci mého předchůdce," komentuje zvolení Tomáš Pelikán, novopečený předseda SDP ČR a Místopředseda představenstva pověřený řízením společnosti Dopravní podnik města Pardubic.

Post prvního místopředsedy bude i nadále vykonávat Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna, stejně tak pozici druhého místopředsedy obhájil Ladislav Urbánek, dopravní ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Kontakt:

Mgr. Martin Chval
výkonný ředitel SDP ČR
tel: 724 361 999
email: sdp-cr@sdp-cr.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 20 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně téměř 310 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,4 miliardy cestujících. Provozují 2 694 autobusů, 1 644 tramvají, 698 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Historické trolejbusy slaví

19. 07. 2019

V letošním roce slaví hned dva z pardubických historických trolejbusů kulaté narozeniny. Trolejbus Škoda 14Tr číslo 311 Dopravního podniku města Pardubic byl vyroben před 30 lety, trolejbus Škoda 9Tr číslo 353 Pardubického spolku historie železniční dopravy zavítal poprvé do provozu již před 40 lety. Oba trolejbusy si své výročí připomenou v neděli 28. července od 13 hodin, kdy se společně setkají na zastávce Třída Míru, odkud budou během odpoledne odjíždět na všechny trolejbusové tratě v Pardubicích. Orientační harmonogram jízd obou „oslavenců“ bude zveřejněn na stránkách www.dpmp.cz a na facebooku trolejbusczdpmpas.

Hybridní autobus zapůjčen do Pardubic

16. 07. 2019

Počínaje středou 17. července se po celý zbytek týdne v provozu objeví hybridní autobus (diesel+elektromotor) IVECO URBANWAY Hybrid High Value. Jeho předností oproti standardním vozidlům je výrazně tišší chod motoru a snížené množství produkovaných emisí CO2 a NOx, to vše s významně nižší spotřebou, nevýhodou pak zůstává vyšší pořizovací cena.

Setkat se ním můžete na těchto linkách:
středa: linka 10
čtvrtek: linka 28
pátek: linka 9
sobota: linka 6
neděle: linka 10

Ve spojích zajišťovaných tímto vozidlem je bezplatná přeprava.
Přejeme příjemné svezení.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Novým předsedou Sdružení dopravních podniků ČR byl zvolen Tomáš...