Dopravní podniky napříč republikou nepodceňují prevenci, vozy prochází pravidelnou očistou

06.03.2020 13:47

Praha, 5. březen 2020

TISKOVÁ ZPRÁVA SDP ČR

Sdružení dopravních podniků, které zaštiťuje 21 dopravních podniků v ČR, monitoruje vývoj dění okolo nákazy koronavirem Covid-19. Všechny dopravní podniky jsou v případě rozšíření nákazy připraveny přijmout příslušná opatření a aktivovat krizové plány řízení.

Bezpečnostní rada státu ani hygienické stanice zatím žádná opatření pro městskou hromadnou dopravu nenařídily. Pokud takové doporučení obdržíme, jsme připraveni je v zájmu cestujících i našich zaměstnanců aplikovat. Dopravní podniky denně provádí důkladnou očistu všech svých vozů, čímž přispívají k prevenci případného přenosu infekčních onemocnění," uvedl předseda Sdružení dopravních podniků ČR .

Dopravní podniky zároveň předávají svým zaměstnancům doporučení Světové zdravotnické organizace, která apeluje na dodržováních standardních pravidel, jimiž se snižuje pravděpodobnost přenosu infekčních chorob - zachovávat základní hygienu, především důsledné mytí nebo dezinfekce rukou. Stejná doporučení jsou platná i pro cestující využívající městskou hromadnou dopravu. Informováni byli i závodní lékaři podniků.

Kontakt:

Mgr. Martin Chval
výkonný ředitel SDP ČR
tel: 724 361 999
email: sdp-cr@sdp-cr.cz

Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) je nejvýznamnější asociace provozovatelů městské hromadné dopravy (MHD) v ČR. Sdružuje 21 dopravních podniků, působících zejména v krajských městech a zahrnuje mimo jiné všechny provozovatele elektrické drážní (tzn. tramvajové, trolejbusové a speciální) dopravy v ČR. Členské dopravní podniky ujedou ročně více než 320 milionů vozových kilometrů a přepraví více než 2,5 miliardy cestujících. Provozují 2 881 autobusů,  1 687 tramvají, 668 trolejbusů a 143 souprav metra. Téměř 70% výkonů je dnes prováděno v elektrické trakci a dopravci mají zpracovány koncepční materiály k dalšímu rozvoji elektrické dopravy s významným zapojením elektrobusů.

Historická vozidla počtvrté

07. 08. 2020

V neděli 16.8.2020 proběhne už čtvrtý díl našich rozložených oslav 70 let DPMP jinak. Nasazen bude trolejbus Škoda 14Tr08 na lince 2 a autobus Karosa B731 na lince 8.

Tentokrát se jízdy konají pouze v neděli!

Kompletní jízdní řády a další informace najdete na příslušné stránce.

Uzavírka Palackého ulice 15. a 16.8.2020

06. 08. 2020

o víkendu 15.8. - 16.8.2020 bude z důvodu překopu vozovky uzavřena Palackého ul. mezi hypermarkety Albert a Lidl. Po dobu uzavírky byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 8, 23, 88 a 90 budou ze zastávky Závodiště vedeny odklonem Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Spoje linky č. 10 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, u náměstí Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje obslouží zastávku Teplého jako náhradní za zastávku Dopravní podnik.

Spoje linky č. 9899 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, vozovna Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podniky napříč republikou nepodceňují prevenci, vozy...