Dopravní podnik města Pardubic a.s. přistupuje v souvislosti s děním okolo nákazy koronavirem Covid -19 k dalším opatřením ve vozidlech MHD

13.03.2020 19:24

V Pardubicích 13. března  2020

Dopravní podnik města Pardubic a.s. přistupuje v souvislosti s děním okolo nákazy koronavirem Covid -19 k dalším opatřením ve vozidlech MHD

Od soboty 14. března 2020 upravuje dopravní podnik režim nástupu a výstupu u vozidel MHD, a to uzavřením předních dveří. Předními dveřmi tak nebude možné nastoupit ani vystoupit. Po opatření ze čtvrtka 12. března, kdy byl zrušen prodej jízdenek u řidiče, je to jeden z dalších prostředků, který má vést k eliminaci rizika nákazy řidičů MHD. Stejná omezení zavádějí i další dopravní podniky, např. Praha, Brno, Liberec, Zlín.

Upozornění na toto nové opatření bude vyvěšeno ve všech vozidlech MHD.

O dalších změnách a krocích budeme cestující průběžně informovat také na www.dpmp.cz

Jitka Malinská, DPMP a.s.

TZ - opatření v MHD - zákaz používní předních dveří.pdf (0.14 MB)

Historická vozidla počtvrté

07. 08. 2020

V neděli 16.8.2020 proběhne už čtvrtý díl našich rozložených oslav 70 let DPMP jinak. Nasazen bude trolejbus Škoda 14Tr08 na lince 2 a autobus Karosa B731 na lince 8.

Tentokrát se jízdy konají pouze v neděli!

Kompletní jízdní řády a další informace najdete na příslušné stránce.

Uzavírka Palackého ulice 15. a 16.8.2020

06. 08. 2020

o víkendu 15.8. - 16.8.2020 bude z důvodu překopu vozovky uzavřena Palackého ul. mezi hypermarkety Albert a Lidl. Po dobu uzavírky byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 8, 23, 88 a 90 budou ze zastávky Závodiště vedeny odklonem Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Spoje linky č. 10 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, u náměstí Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje obslouží zastávku Teplého jako náhradní za zastávku Dopravní podnik.

Spoje linky č. 9899 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, vozovna Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Dopravní podnik města Pardubic a.s. přistupuje v souvislosti s...