Od pondělí 11. 5. 2020 je v pardubické MHD znovuobnoven nástup a výstup předními dveřmi a zahájen prodej jízdenek u řidiče

06.05.2020 18:04

V Pardubicích 6. května 2020

Od pondělí 11. 5. 2020 je v pardubické MHD znovuobnoven nástup a výstup předními dveřmi a zahájen prodej jízdenek u řidiče

Od pondělí 11. května 2020 budou autobusy a trolejbusy pardubické MHD na základě dohody s krizovým štábem Statutárního města Pardubice opět otevírat přední dveře a je možný nástup a výstup těmito dveřmi. Řidiči také mohou cestující odbavit formou prodeje jízdenek.

Skončí tak jedno z dílčích mimořádných opatření, které DPMP 12. 3. 2020 přijal kvůli zabránění možnému šíření onemocnění COVID-19, a cestování MHD se vrací k původním podmínkám před vyhlášením těchto opatření. Patří mezi ně i povinný nástup předními dveřmi po 20. hodině. Cestující jsou však i nadále povinni dodržovat další preventivní opatření.

Bezpečnostními páskami, které zamezovaly přístup ke kabině řidiče, se nyní zahradí pouze sedadla v přední části vozu po obou stranách, aby cestující jen prošel a usedl dál od řidiče.

Obnovení tohoto způsobu odbavení je možné realizovat i díky osobní odpovědnosti veřejnosti při používání ochranných pomůcek a dodržování všech preventivních hygienických opatření.

Cestování ve vozech MHD je i nadále možné pouze se zakrytým nosem a ústy pomocí ústenky, roušky, respirátoru, šály, šátku, doma vyrobenou alternativou či jinou alternativou, která plní tuto funkci. Doporučujeme používat rukavice. Dodržujte prosím, pokud to lze, dostatečný odstup od ostatních cestujících a to jak ve vozech MHD, tak na zastávkách.

Zároveň upozorňujeme, že MHD není provozována bezplatně, a tak i nadále našim cestujícím doporučujeme maximálně využívat možnost elektronického bezhotovostního a bezkontaktního nákupu jízdních dokladů a to například formou mobilní jízdenky SMS http://www.dpmp.cz/sms-jizdenka/  , či mobilní aplikací Sejf: http: http://www.dpmp.cz/sms-jizdenka/#sejf , případně si zakoupit Pardubickou kartu, kterou lze využít jako nosič časové jízdenky nebo jako elektronickou peněženku, ze které lze hradit jednotlivé jízdné při vstupu do vozidla.

V případě opravdové nutnosti platby jízdného ve vozu MHD v hotovosti prosíme, aby cestující měli k dispozici pokud možno přesnou částku a zamezilo se tak většímu pohybu (vracení) finanční hotovosti mezi řidičem a cestujícími. Současně prosíme, aby cestující byli při kontrole jízdních dokladů revizory jim nápomocni jasnou a viditelnou formou předložení těchto dokladů a neohrožovali zbytečnou a časově delší manipulací sebe i naše pracovníky.

Připomínáme, že stále organizujeme provoz MHD v  Pardubicích až do odvolání v režimu podle prázdninového jízdního řádu, tzn. v jízdních řádech platí v pracovních dnech prostřední žlutý sloupec. Linka č. 90 - letiště, je i nadále pozastavena.

Všechny naše zákazníky vyzýváme a žádáme, aby vše co lze uskutečnit online či telefonicky, učinili ze svých domovů.

Zároveň chceme našim cestujícím poděkovat za pochopení a trpělivost, které s omezením dopravy v síti pardubické MHD měli a mají a současně se omlouváme za případné komplikace.

Buďte prosím i nadále zodpovědní a ohleduplní k sobě navzájem i k řidičům naší MHD.

Věříme, že i tato naše společná snaha pomůže úspěšně se vyrovnávat s riziky možné nákazy.

O všech dalších změnách v organizaci pardubické MHD budeme veřejnost včas informovat na webových stránkách www.dpmp.cz.

Jitka Malinská, DPMP a.s.

Kontakt: Jitka Malinská, tisková mluvčí DPMP a.s.

Tel.: +420 466 899 299, GSM: +420 775 265 065, e-mail: jitkam@dpmp.cz

Historická vozidla počtvrté

07. 08. 2020

V neděli 16.8.2020 proběhne už čtvrtý díl našich rozložených oslav 70 let DPMP jinak. Nasazen bude trolejbus Škoda 14Tr08 na lince 2 a autobus Karosa B731 na lince 8.

Tentokrát se jízdy konají pouze v neděli!

Kompletní jízdní řády a další informace najdete na příslušné stránce.

Uzavírka Palackého ulice 15. a 16.8.2020

06. 08. 2020

o víkendu 15.8. - 16.8.2020 bude z důvodu překopu vozovky uzavřena Palackého ul. mezi hypermarkety Albert a Lidl. Po dobu uzavírky byla přijata následující opatření:

Spoje linky č. 8, 23, 88 a 90 budou ze zastávky Závodiště vedeny odklonem Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Spoje linky č. 10 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, u náměstí Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Zastávka Nadjezd Paramo bude zrušena. Na odklonové trase spoje obslouží zastávku Teplého jako náhradní za zastávku Dopravní podnik.

Spoje linky č. 9899 budou vedeny odklonem ze zastávky Dukla, vozovna Teplého ul., tř. 17. listopadu a Palackého ul. do zastávky Hl. nádraží a dále ve své trase. Na odklonové trase spoje neobslouží zastávky MHD.

Úvodní strana O nás Pro média Tiskové zprávy Od pondělí 11. 5. 2020 je v pardubické MHD znovuobnoven nástup a...